Evenimentul Zilei > Justitie > Judecătoarea care a fost hăituită de procurorul ”Portocală”, achitată de ÎCCJ, vrea să iasă din magistratură
Judecătoarea care a fost hăituită de procurorul ”Portocală”, achitată de ÎCCJ, vrea să iasă din magistratură

Judecătoarea care a fost hăituită de procurorul ”Portocală”, achitată de ÎCCJ, vrea să iasă din magistratură

Ruxandra Popescu, de la Judecătoria Sinaia, care a avut mari probleme din cauza procurorului Mircea Negulescu, vrea să iasă la pensie, iar cererea va fi analizată.

Ruxandra Popescu, judecătoarea de la Sinaia, care a fost vânată mulți ani de procurorul Mircea Negulescu, de la DNA Ploiești, va ieși la pensie. Magistratul de la Judecătoria Sinaia a fost trimisă în judecată sub acuzația de luare de mită. În cele din urmă, Ruxandra Popescu a fost achitată definitiv la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Judecătoarea care a fost urmărită de procurorul „Portocală” vrea să iasă din magistratură

Acum, judecătoarea a formulat cerere de eliberare din funcție prin pensionare. Solicitarea va fi discutată de Secția pentru judecători a CSM în ședința ce va avea loc luni, 12 iulie 2021. Pe lângă cererea depusă de Ruxandra Popescu, în aceeași ședință vor fi analizate solicitările similare de pensionare ale altor două judecătoare, după cum anunță siteul luju.ro.

Iată cererile de pensionare ce vor fi discutate de Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM)

1.Cererea de eliberare din funcție, prin pensionare, formulată de doamna SIGMUND NICOLETA, judecător la Judecătoria Sectorului 2 București

2. Cererea de eliberare din funcție, prin pensionare, formulată de doamna POPESCU RUXANDRA, judecător cu grad profesional de tribunal la Judecătoria Sinaia

3. Cererea de eliberare din funcție, prin pensionare, formulată de doamna BARBIR CLARĂ ROXANA, judecător cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Iași”.

Plecare din DNA

În afară celor trei judecătoare, tot săptămâna viitoare este programată în CSM și discutarea unei cereri de pensionare formulate de o procuroare. Ne referim la procuroarea Doina Stanța de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, a cărei cerere de eliberare din funcție prin pensionare va fi analizată de Secția pentru procurori a CSM în ședința de marți, 13 iulie 2021.

Pe de altă parte, în aceeași ședința a Secției pentru procurori se va lua în discute și o plecare din DNA, a procuroarei Ana-Maria Nedelcu. Această solicită încetarea activității la DNA și continuarea activității la DIICOT, conform sursei citate.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: