Joe Biden, mesaj după vizita Papei în Irak. „Un simbol al speranţei pentru lumea întreagă”

Joe Biden, mesaj după vizita Papei în Irak. „Un simbol al speranţei pentru lumea întreagă”

Joe Biden, președintele SUA, susține că vizita istorică a Papei în Irak reprezintă un simbol al speranţei. Vizita Papei în Irak s-a încheiat luni.

Joe Biden, despre vizita Papei în Irak. Joe Biden, președintele SUA, a declarat că vizita istorică a Papei în Irak reprezintă un simbol al speranţei. Acesta a mai adăugat că ea a fost purtătoarea unui mesaj „important” de fraternitate şi de pace, relatează AFP şi DPA.

„Să-l vezi pe Papa Francisc vizitând vechi locuri religioase precum oraşul natal al profetului Avraam, întâlnindu-se cu marele ayatollah Ali Sistani şi rugându-se la Mosul - un oraş care, în urmă cu numai câţiva ani, a suferit violenţele şi intoleranţa unei grupări precum Statul Islamic - este un simbol al speranţei pentru lumea întreagă”, a afirmat Joe Biden într-un comunicat.

Ajuns vineri în Irak şi revenit luni la Roma, suveranul pontif a parcurs întreaga ţară, mergând la Bagdad, Mosul şi Qaraqosh, în nordul chinuit de jihadişti.

Ne puteți urmări și pe Google News

Joe Biden, despre vizita Papei în Irak: Liderul de la Casa Albă şi-a reafirmat „admiraţia” pentru Papa Francisc.

După ce a felicitat „guvernul şi poporul irakian” pentru organizarea acestei vizite „monumentale”, liderul de la Casa Albă şi-a reafirmat „admiraţia” pentru Papa Francisc.

Joe Biden, al doilea preşedinte catolic din istoria SUA după John F. Kennedy, a elogiat în special angajamentul suveranului pontif în favoarea „toleranţei religioase”.

Papa Francisc denunţă „terorismul care abuzează de religie”

În cea de-a doua zi a vizitei sale istorice în Irak, stat devastat în 2014 de gruparea jihadistă Stat Islamic, papa Francisc a denunţat ''terorismul care abuzează de religie'', cu prilejul unei rugăciuni ecumenice la Ur, considerat, potrivit tradiţiei, locul naşterii patriarhului biblic Abraham, relatează AFP.

„Ostilitatea, extremismul şi violenţa (...) sunt trădări ale religiei. Iar noi, credincioşii, nu putem rămâne tăcuţi atunci când terorismul abuzează de religie. Din contră, nouă ne revine sarcina de a risipi în mod clar neînţelegerile”, a declarat sâmbătă suveranul pontif în faţa demnitarilor musulmani, yazidi, zoroastrieni şi sabeeni.

Suveranul pontif a pledat din nou sâmbătă ca „libertatea de conştiinţă şi libertate religioasă să fie respectate şi recunoscute pretutindeni”.