Evenimentul Zilei > International > Jeleurile i-au adus moartea unui bărbat! Le mânca zilnic!
Jeleurile i-au adus moartea unui bărbat! Le  mânca zilnic!

Jeleurile i-au adus moartea unui bărbat! Le mânca zilnic!

Un bărbat a murit după ce a mâncat zilnic o pungă de jeleuri.

Deces mai puțin neobișnuit! Bărbatul a murit după ce a mâncat zilnic mai mult de o pungă de jeleuri. Omul era muncitor în construcții și lucra în statul american Massachusetts.

Jeleurile cu extract de lemn dulce i-au fost fatale

Muncitorul și-a găsit sfârșitul din cauza pasiunii sale pentru jeleurile cu extract de lemn dulce, potrivit unor surse medcale.

Bărbatului, în vârstă de 54 de ani, nu i-a fost făcut public numele. El mânca în fiecare zi aproximativ o pungă jumătate de jeleuri pe bază de lemn dulce. Înainte de deces nu a prezentat niciun simptom, A intra brusc în stop cardiac într-un restaurant de tip fast-food.

Medicii au susținut că de vină pentru moartea bărbatului ar fi acidul glicirizic prezent în lemnul dulce, relatând cazul  în New England Journal of Medicine.

“Am înţeles că acest pacient avea o dietă nesănătoasă şi mânca o mulţime de bomboane”

“Am înţeles că acest pacient avea o dietă nesănătoasă. El mânca o mulţime de bomboane. Este posibil ca afecţiunea să să fi fost legată de consumul de bomboane?”, s-a întrebat doctorul Elazer R Edelman.

Potrivit doctorului, studiile au arătat că acidul glicirizic, ingredientul activ din lemnul dulce, poate provoca o serie de boli. Cum ar fi “hipertensiune, hipokaliemie, alcaloză metabolică, aritmii fatale şi insuficienţă renală”. Toate acestea au fost observate la acest pacient.

Hipokaliemia reprezintă reducerea cantităţii de potasiu din sângele unei persoane până la un nivel periculos de scăzut.

De la jeleuri cu aromă de fructe de pădure la cele cu lemn dulce

Pacientul schimbase recent tipul de dulciuri pe care le mânca. El renunţase la jeleurile cu aromă de fructe de pădure pentru cele cu extract de lemn dulce cu câteva săptămâni înainte de moartea sa, Andrew L Lundquist, un alt medic,este și el de acord că lemnul dulce a cauzat moartea bărbatului.

“Investigaţiile ulterioare au indicat trecerea recentă la dulciuri pe bază de lemn dulce drept cauza probabilă a hipokaliemiei sale”, a declarat acesta, potrivit știrileprotv.ro.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: