Evenimentul Zilei > International > Jean Claude Van Damme justițiar și în afara ecranului. A salvat-o de la moarte
Jean Claude Van Damme justițiar și în afara ecranului. A salvat-o de la moarte

Jean Claude Van Damme justițiar și în afara ecranului. A salvat-o de la moarte

Celebrul actor, Jean Claude Van Damme, a intervenit în stilul său justițiar, consacrat, salvând o cățelușă chihuahua de la eutanasiere. Raya a rămas prizonieră la vama din Norvegia din cauză că nu avea acte.

Actorul belgian a intervenit pe lângă autoritățile norvegiene și bulgare.

Căţeluşa în vârstă de trei luni fusese expediată din Bulgaria în Norvegia către noii stăpâni. A fost însă consfiscată de autoritățile norvegiene pentru că avea un pașaport fals și urma să fie eutanasiată, după ce Bulgaria a refuzat să o primească înapoi.

Proprietarul cățelușei a lansat o petiție, care a atras atenţia actorului „justițiar”. Van Damme a lansat apoi apeluri pe toate conturile sale de social media și a implorat autoritățile bulgare într-un mesaj video, cu propriul cățel în brațe, să primească patrupedul înapoi. A reușit să le convingă. După ce va fi repatriată, cățelușa va fi dată în adopție.

Proprietarul Rayei, Alexei Iversen, a lansat o petiție, în care cerea autorităților norvegiene și bulgare să-și reconsidere poziția și să salveze viața câinelui.

Petiția a fost apoi distribuită de Van Damme pe rețelele sociale, unde are milioane de fani.

„Vă rog să semnați această petiție și să ajutați la salvarea unui cățeluș. Cu ocazia zilei mele de naştere, rog autorităţile (bulgare – n.a.): schimbaţi-vă decizia (…). Nu putem să ucidem acest mic Chihuahua”, a transmis într-un mesaj video publicat în weekend pe reţelele de socializare Jean-Claude Van Damme, care a împlinit duminică vârsta 60 de ani.

Iversen a explicat că a reușit, cu ajutorul unui avocat, să amâne termenul limită pentru eutanasiere în Norvegia, ceea ce îl ajută să salveze viața câinelui.

În petiție, el a explicat că a cumpărat cățelușa de la o persoană particulară îb Oslo, dar Raya a fost confiscată pe 23 septembrie după ce s-a descoperit că documentația nu furniza corect dovada vaccinărilor.

Bulgaria a făcut o excepție de la regulile sale stricte privind intrarea animalelor în țară, acceptând revenirea Rayei. Cu toate acestea, Iversen așteaptă în continuare confirmarea din partea Norvegiei că poate călători cu câinele, care este încă izolat, scrie Digi24.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: