Evenimentul Zilei > EVZ Special > Facebook interzice o Petiție împotriva Obligativității Măștii apoi își cere iertare
Facebook interzice o Petiție împotriva Obligativității Măștii apoi își cere iertare

Facebook interzice o Petiție împotriva Obligativității Măștii apoi își cere iertare

Sute de utilizatori au încercat să distribuie petiția pe profilurile lor, însă au fost împiedicați pe motiv că aceasta ar fi „abuzivă”.

Facebook a cenzurat o petiție online lansată de LifeSiteNews care cerea renunțarea la decretele care fac obligatorie purtarea măștii în mai multe state din America.

Mai multe sute de utilizatori care au încercat să distribuie petiția pe profilurile lor de Facebook au fost blocați cu atenționarea că aceasta este „abuzivă” sau „violează standardele comunității”.

După trei zile de schimburi de e-mail-uri cu Facebook, în încercarea de a clarifica problema, directoarea LifeSiteNews, Rebekah Roberts, a primit un răspuns prin care era înștiințată că blocarea distribuirii petiției a fost o „greșeală” și că utilizatorii „ar trebui acum să poată posta acest link fără probleme pe platforma noastră”.

„Mulțumim încă o dată că ne-ați semnalat acest aspect”, se arată în mesajul Facebook. „A fost o greșeală din partea noastră și ne cerem iertare pentru inconvenientul și confuzia provocate.”

Deși ia în considerare și posibilitatea ca „eroarea” să fi fost rezultatul unor măsuri luate de Facebook prin simpla blocare a ceea ce altora li s-a părut ofensator, Rebekah Roberts afirmă totuși că are dubii serioase în această privință.

„Timp de mai multe zile, povestea a fost interzisă, fiind marcată ca «abuzivă». Apoi a fost considerată o «violare la adresa standardelor comunității». Mi se pare că pentru Facebook a fost perfect în regulă să accepte orice i se raporta fără a mai cerceta faptele.”

Cenzura flagrantă și suprimarea se produc nu doar în cazul postărilor noastre, dar sute de alte persoane și organizații trăiesc același lucru”, a adăugat Roberts.

„Sunt entuziasmată de apariția serialului nostru Big Tech Censorship la începutul lui septembrie – acesta va arăta lumii întregi amploarea cenzurii care se exercită acum.”

Nu este prima dată când LifeSiteNews, un site conservator, pro-viață și catolic, este ținta cenzurii marilor companii tehnologice – Google, YouTube, Twitter și Facebook.

În februarie, un site Web, desemnat de Facebook drept „fact-checker” oficial a calificat drept „fals” un raport al LifeSiteNews privind proiectele guvernului elvețian de a oferi sinucidere asistată criminalilor.

Mai multe clipuri video de pe contul de YouTube al LifeSiteNews au fost de asemenea arbitrar suprimate în ultimele săptămâni.

Pentru alte informații despre cenzura companiile tech împotriva vocilor conservatoare și creștine puteți găsi mai multe informații AICI.