Evenimentul Zilei > Social > Jandarmii chemați de urgență într-un sat din Alba. Efective înarmate asigură paza localității
Jandarmii chemați de urgență într-un sat din Alba. Efective înarmate asigură paza localității

Jandarmii chemați de urgență într-un sat din Alba. Efective înarmate asigură paza localității

Situația din satul Păclișa, județul Alba, a devenit extrem de periculoasă în ultimele zile, din cauza unui urs care și-a făcut obiceiul să intre în localitate, în căutarea hranei.

Nenumăratele apeluri de urgență ale populației la 112 au făcut ca în zonă să fie trimiși jandarmi înarmați, gata să intervină dacă e cazul, arată site-ul www.alba24.ro. 

Jandarmii asigură astfel paza publică, ei având în dotare pistoale, dar și o armă automată, arată sursa citată. E drept însă, noteză jurnaliștii, că armele nu ar putea fi folosite decât în situație de forță majoră. 

Cazul din Păclișa, un sat aflat nu departe de municipiul Alba Iulia, nu e nou. Încă din 22 iunie ursul și-a făcut obiceiul să intre în localitate, iar oamenii au apelat la autorități.

Numai în cursul zilei de ieri au fost cinci apeluri de urgență, se arată în continuare, din partea unor localnici care și-au simțit viața în pericol, dar au văzut și riscul major pentru gospodăriile lor. 

Autoritățile fac apel atât la localnici, cât și la turiști, să nu se apropie de urși, încercând să-i hrănească. 

Pe de altă parte, proprietarii de teren care dețin livezi să culeagă fructele, pentru că ele sunt un magnet pentru urși.

Dacă apare ursul, oamenii să nu încerce să-l alunge, pentru că e posibil ca animalul să reacționeze imprevizibil. Cel mai indicat e să fie apelat numărul de urgență. 

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: