Italia e revoltată! Temutul mafiot Giovanni Brusca a ieșit din pușcărie după 25 de ani. El l-a ucis pe procurorul Falcone în 1992

Italia e revoltată! Temutul mafiot Giovanni Brusca a ieșit din pușcărie după 25 de ani. El l-a ucis pe procurorul Falcone în 1992

Italienii sunt revoltați după eliberarea din închisoare a unui renumit mafiot, care a fost condamnat pentru peste 100 de crime, inclusiv uciderea procurorului Giovanni Falcone.

Sicilianul Giovanni Brusca a colaborat cu procurorii italieni pentru arestarea mai multor criminali, astfel încât să-și poată reduce sentința.

Italienii au răbufnit după eliberarea din închisoare a unuia dintre cei mai de temut mafioți ai lumii, care a petrecut 25 de ani după gratii. Giovanni Brusca (64 ani), supranumit și "Porcul" sau "Ucigașul", bărbatul a fost condamnat pentru uciderea a peste 100 de oameni.

În anul 2000, Giovanni Brusca a luat decizia de a colabora cu magistrații pentru a-și reduce perioada de ședere după gratii. El a ajutat oamenii legii să aresteze numeroși criminali și șefi Cosa Nostra, motiv pentru care autoritățile au programat eliberarea sa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu toate acestea, atât rudele victimelor, cât și o parte dintre politicieni s-au arătat extrem de nemulțumiți de eliberarea criminalului. Potrivit acestora, asasinul nu și-a exprimat niciodată regretul față de infracțiunile comise.

Eliberarea criminalului Cosa Nostra a fost o măsură legală

Maria Falcone, sora lui Giovanni Falcone, procurorul ucis de către Brusca în anul 1992, a subliniat că vestea eliberării criminalului nu-i aduce plăcere, însă prevederile impuse la nivelul legislației trebuie respectate.

"La nivel uman, această veste mă întristează. Dar legea care prevede reducerea sentinței pentru mafioții care colaborează este o lege pe care fratele meu a dorit-o, deci trebuie respectată", a declarat Maria Falcone . "Sper doar că sistemul judiciar va fi vigilent, pentru a preveni riscul ca el să mai comită crime", a mai adăugat aceasta.

"Nu îl voi ierta niciodată"

Giovanni Brusca a fost arestat în provincia siciliană Agrigento, în anul 1996, de către un agent de poliție pe nume Luciano Triana. Agentul, fratele unui ofițer ucis de către organizația criminală Cosa Nostra. Luciano Triana este de părere că asasinul nu a spus autorităților niciodată întregul adevăr.

"Nu o să uit niciodată privirea pe care o avea când l-am arestat. Nu îl voi ierta niciodată, pentru că sunt convins că Brusca nu a spus tot adevărul", s-a exprimat agentul Luciano Triana.

"După 25 de ani petrecuți în închisoare, șeful mafiot Giovanni Brusca este liber. Aceasta nu este "justiția" pe care o merită italienii", a spus Matteo Salvini, liderul partidului de extremă dreaptă Liga Nordului, potrivit theguardian.com.

Trupul unui minor a fost dizolvat în acid

Giovanni Brusca a fost mâna dreaptă a unui mafiot italian pe nume Totò Riina. Brusca a fost unul dintre criminalii care a fost condamnat pe viață, inițial, pentru mai mult de 100 de crime.

Brusca a fost cel care a declanșat explozia care a dus la moartea procurorului anti-mafie Giovanni Falcone, în anul 1992, la ordinele lui Riina. Atunci a mai fost ucis și procurorul Paolo Borsellino. În urma asasinatelor în cauză, statul italian a finanțat masiv lupta împotriva mafiei și distrugerea totală a Cosa Nostra.

Giovanni Brusca a ordonat și strangularea unui minor în vârstă de 11 ani. Corpul băiatului a fost dizolvat, ulterior, în acid.

Brusca a fost condamnat la închisoare în anul 1996. Șeful Cosa Nostra, cu care Brusca colabora - este vorba despre „Nașul” Salvatore „Totò” Riina - a murit în anul 2017, răpus de cancer, sub îngrijirea medicală a cadrelor de la închisoarea din Parma, unde a petrecut aproximativ un sfert de secol după gratii. Totò Riina (87 ani) avea de ispășit 26 de condamnări pe viață.