Israelul pregătește vaccinarea anti-COVID cu doza a patra. Autoritățile, îngrijorate de creșterea numărului de cazuri

Israelul pregătește vaccinarea anti-COVID cu doza a patra. Autoritățile, îngrijorate de creșterea numărului de cazuri Vaccinare. Sursa foto: Arhiva EVZ

Autoritățile sanitare din Israel iau în considerare vaccinarea împotriva COVID-19 cu cea de-a patra doză de vaccin.

Măsura este anaizată în contextul apariției celui de-al cincilea val al pandemiei de coronavirus. Ministrul israelian al Sănătăţii Nitzan Horowitz anunţă că Guvernul israelian are în vedere vaccinarea cu a patra doză de vaccin împotriva COVID-19. O astfel de măsură ar contribui la lupta împotriva celui de-al cincilea val al epidemiei, după cum relatează i24 news.

„Nu este nerezonabil să ne gândim că vom avea nevoie de al patrulea vaccin”, a declarat ministrul Nitzan Horowitz.

Declarațiile oficialului vin în contextul în care ministerul israelian al Sănătăţii a anunţat, miercuri, 24 noiembrie, că 9% dintre cazurile de COVID-19, înregistrate cu o zi înainte, sunt persoane vaccinate cu a treia doză, booster.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa foto. Wikipedia

Numărul de cazuri crește

Israelul se confruntă cu un număr mare de cazuri de îmbolnăvire cu COVID, dar ministrul Nitzan Horowitz nu consideră că țara a intrat în cel de-al cincilea val al epidemiei. Trebuie spus că Israelul este una dintre primele ţări, după Statele Unite, care a scăzut vârsta de vaccinare împotriva COVID-19. Chiar în această săptămână a fot lansată o campanie de vaccinare pentru copiii a căror vârstă minima este de cinci ani.

Pe de altă parte, peste 5,7 milioane dintre cei aproximativ nouă milioane de cetățeni israelieni au fost vaccinaţi cu schema completă de vaccinare. Aceștia reprezintă, conform statisticilor oficiale, 80% din populația adultă.

Campanie de vaccinare a copiilor

Israelul a început, de luni, campania de vaccinare anti-coronavirus a copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, după cum au anunțat autoritățile sanitare din această țară. Vaccinurile vor fi administrate la clinicile Organizației de Menținere a Sănătății din Israel. Iar a doua doză la copii va fi administrată la trei săptămâni după prima. Aceasta este o recomandare venită din partea comitetului consultativ al Ministerului Sănătăţii din Israel.

Premierul israelian, Naftali Bennett, a declara că obiectivul ţării sale este de a vaccina jumătate dintre cei aproape un milion de copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani până la sfârşitul lunii decembrie.