Se pare că acesta a furnizat Teheranului informații despre industria energetică a Israelului, despre obiectivele de importanță pentru securitatea statului evreu, despre diverse instituții și oficiali politici și militari israelieni.

Fostul ministru israelian Gonen Segev a fost inculpat săptămâna trecută pentru spionarea Statului Israel în favoarea Iranului, conform unei declarații de luni a poliției israeliene și a agenției de securitate internă israeliană Shin Bet.
Segev a fost acuzat de ajutarea inamicului pe timp de război și de spionaj, precum și de oferirea de informații inamicului.
 
Fostul ministru, care a locuit în Nigeria în ultimii ani, a călătorit în Guineea Ecuatorială în luna mai 2018, unde i-a fost refuzată intrarea ca urmare a trecutului său criminal și a fost extrădat în Israel.
Acesta a fost arestat și interogat de către Shin Bet și de Poliția Statului Israel, după ce s-au adunat informații care au dus la suspiciunea că s-a aflat în contact cu serviciile de informații iraniene, pe care le-ar fi ajutat în activitățile întreprinse de acestea împotriva Israelului.
 
În timpul interogatoriului, s-a constatat că Segev a fost recrutat și a operat ca agent al serviciilor de informații iraniene. Acesta a luat legătura, pentru prima dată, cu oficialii ambasadei iraniene din Nigeria, în 2012. Ulterior, a călătorit în Iran de două ori pentru întâlniri cu agenții care se ocupau de el, fiind pe deplin conștient că aceștia aparțineau serviciilor de informații iraniene.
 
De-a lungul anilor, în calitate de agent iranian, Segev s-a întâlnit cu agenții săi în apartamente și hoteluri din întreaga lume, despre care crede că sunt folosite pentru activități secrete ale regimului iranian.
 
De asemenea, acesta a primit un sistem de comunicații criptat pentru a ascunde schimbul de mesaje dintre el și agenții respectivi.