Editura Evenimentul si Capital

Este IREAL ce se întâmplă într-o ŞCOALĂ din ROMÂNIA. Învăţătorii au fost SANCŢIONAŢI

Autor: | | 0 Comentarii | 329 Vizualizari

Acum un an, o fetiţă cu Sindrom Asperger a fost supusă unor umilinţe din partea învăţătoarei, care a izolat-o de restul clasei din cauza afecţiunii sale.

Din cauza acestor umilinţe repetate, fetiţa a suferit nişte traume emoţionale foarte puternice, iar părinţii au luat hotărârea de a-şi transfera copilul la o şcoală mai îndepărtată. Deşi aceştia au depus mai multe plângeri la conducerea Şcolii nr. 10, Petre Ţuţea din Galaţi, cele două directoare nu au luat nicio măsură împotriva învăţătoarei.

Deoarece nu au luat nicio măsură, lăsând să se înţeleagă că un astfel de comportament este tolerat, a fost contactat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, care le-a amendat pe cele două directoare, dar şi pe educatoarea în cauză cu câte 1.000 de lei fiecare, şi le-au obligat să publice hotărârea de sancţionare într-un ziar local.

În cazul de față, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a constatat „lipsa de cooperare și comportamentul pasiv manifestat de conducerea unității școlare care, prin efectele pe care le-a generat, a supus minora la un tratament injust. Colegiul director constată că nu a fost luată nicio măsură de către conducerea unității școlare la problemele semnalate de mama minorei.”

De asemenea, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a reținut că învățătoarea fetiței “a manifestat un comportament opoziționist față de integrarea minorei în colectiv, manifestat prin refuzul colaborării cu părinții.” „Reclamata muta zilnic banca în care stătea minora într-o sală alăturată, a comunicat diagnosticul minorei în fața celorlați părinți și a demarat acțiunea de convingere în vederea excluderii copilului din clasă.”

”Atragem atenția profesorilor asupra faptului că fapte precum comunicarea diagnosticului copilului către alți părinți și coalizarea acestora pentru excluderea copilului din clasă și școală reprezintă o formă gravă de discriminare, precum și un atentat la protecția datelor cu caracter persona, prevăzute și pedepsite de legislația în vigoare. Dat fiind faptul că astfel de fapte ne sunt relatate constant de către părinții copiilor, vom continua să facem demersurile legale pentru sancționarea agresorilor”, declară Mădălina TURZA, președinte CEDCD, conform curentul.info.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI