„Vom da publicității fotografii ale navei USS Boxer, făcute de un aparat de zbor fără echipaj al Corpului Gărzilor Revoluției Islamice”, se arată în declarație.

Președintele american Donald Trump a susținut anterior că USS Boxer a doborât o dronă iraniană care zbura prea aproape de nava militară, în Strâmtoarea Hormuz.
Potrivit Corpului Gărzilor Revoluției Islamice din Iran, fotografiile vor fi date publicității „pentru a arăta comunității internaționale că acuzațiile Statelor Unite sunt neîntemeiate”. „Fotografiile demonstrează că vehiculul aerian fără pilot al IRGC a început să monitorizeze zona înainte ca nava marinei americane să pătrundă în strâmtoarea Hormuz. Nu a fost doborâtă și s-a întors în siguranță la baza sa”, a subliniat declarația.
Tensiunile au escaladat în zona Iranului după ce două petroliere au luat foc ca urmare a unui presupus atac iranian în Golful Oman, pe 13 iunie. SUA și Arabia Saudită au acuzat Iranul de cauzarea incidentului, dar Republica Islamică a negat toate acuzațiile. Pe 20 iunie, Corpul Gărzilor Revoluționare Islamice din Iran a susținut că a doborât o dronă a SUA în provincia Hormozgan, aflată în sudul țării. La rândul său, Bill Urban, purtătorul de cuvânt al comandantului central al SUA, a declarat că vehiculul aerian fără pilot a zburat în spațiul aerian internațional, peste Strâmtoarea Hormuz. Potrivit presei, ca urmare a acestor evenimente, președintele Trump a aprobat o serie de lovituri militare împotriva Iranului, dar le-a anulat cu zece minute înainte de începerea operațiunii.