Evenimentul Zilei > International > Iranul va da publicității fotografii făcute de drona despre care se presupune că a fost distrusă de marina militară americană
Iranul va da publicității fotografii făcute de drona despre care se presupune că a fost distrusă de marina militară americană

Iranul va da publicității fotografii făcute de drona despre care se presupune că a fost distrusă de marina militară americană

Corpul Gărzilor Revoluției Islamice din Iran va da publicității fotografii ale navei de război USS Boxer, făcute de un aparat de zbor fără pilot pe care SUA susține că l-a doborât, informează agenția iraniană de știri Fars News.

„Vom da publicității fotografii ale navei USS Boxer, făcute de un aparat de zbor fără echipaj al Corpului Gărzilor Revoluției Islamice”, se arată în declarație.

Președintele american Donald Trump a susținut anterior că USS Boxer a doborât o dronă iraniană care zbura prea aproape de nava militară, în Strâmtoarea Hormuz.
Potrivit Corpului Gărzilor Revoluției Islamice din Iran, fotografiile vor fi date publicității „pentru a arăta comunității internaționale că acuzațiile Statelor Unite sunt neîntemeiate”. „Fotografiile demonstrează că vehiculul aerian fără pilot al IRGC a început să monitorizeze zona înainte ca nava marinei americane să pătrundă în strâmtoarea Hormuz. Nu a fost doborâtă și s-a întors în siguranță la baza sa”, a subliniat declarația.
Tensiunile au escaladat în zona Iranului după ce două petroliere au luat foc ca urmare a unui presupus atac iranian în Golful Oman, pe 13 iunie. SUA și Arabia Saudită au acuzat Iranul de cauzarea incidentului, dar Republica Islamică a negat toate acuzațiile. Pe 20 iunie, Corpul Gărzilor Revoluționare Islamice din Iran a susținut că a doborât o dronă a SUA în provincia Hormozgan, aflată în sudul țării. La rândul său, Bill Urban, purtătorul de cuvânt al comandantului central al SUA, a declarat că vehiculul aerian fără pilot a zburat în spațiul aerian internațional, peste Strâmtoarea Hormuz. Potrivit presei, ca urmare a acestor evenimente, președintele Trump a aprobat o serie de lovituri militare împotriva Iranului, dar le-a anulat cu zece minute înainte de începerea operațiunii.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: