"De ce Statele Unite nu ne atacă? Din cauza puterii noastre, pentru că sunt conștienți …  de consecințele sale", a declarat Ruhani într-un discurs difuzat în direct la televiziunea de stat iraniană.

Ruhani a mai spus că țara sa trebuie să-și dezvolte forțele militare pentru a împiedica alte state să-îi ocupe teritoriul și resursele.

"Ar trebui să ne pregătim să luptăm împotriva puterilor militare care vor să ocupe teritoriul și resursele noastre".

Iranul a prezentat astăzi primul său avion de luptă de producție autohtonă în cadrul unei expoziții de tehnică militară la Teheran.

Imaginile prezentate de postul de televiziune de stat l-au arătat ​​pe Ruhani așezată în cabina de pilotaj a noului avion "Kowsar" prezentat în cadrul  Expoziției industriei naționale de apărare iraniene.

Avionul este  aparat de vânătoare de generația a patra, cu avionică avansată și cu radar multifuncțional,  afirmă agenția de știri iraniană Tasnim, adăugând faptul că aeronava a fost "produsă 100% pe plan intern".

Avionul a fost anunțat pentru prima oară, sâmbătă, de ministrul apărării, Amir Hatami, care a spus că zborul inaugural va fi efectuat miercuri.

Hatami a declarat faptul că programul de apărare pentru construcția de aeronave este motivat de amintirea atacurilor cu rachete suferite de Iran  în timpul războiului  Irakul din anii  80 și de amenințările repetate ale Israelului și ale Statelor Unite,  care au declarat oficial că "toate opțiunile sunt pe masă" în ceea ce privește relațiile cu Republica Islamică.

"Am învățat în timpul războiul dintre Iran și Irak că nu ne putem baza pe nimeni, ci doar pe noi înșine, resursele noastre sunt limitate și ne angajăm să stabilim securitatea la un cost minim", a declarat acesta în cadrul unui interviu televizat.