Primul care s-a lovit de refuzul ministrului a fost Ovidiu Oanță. Ulterior, jurnalista Ionela Arcanu a precizat, pe contul său de Facebook, că se așteaptă la aceeași soartă. Ulterori, la instențele premierului Viorică Dăncilă, Toader a revenit asupre decizei luate cu privire la Ovidiu Oanță, dar și-a menținut poziția în ceea ce o privește pe Arcanu. „O simpla precizare !

Un post tv nu isi exercita libertatea de informare doar prin intermediul cuiva care nu intelege sa respecte regulile minimale!”, a scris ministrul pe Facebook, făcând referire la Ionela Arcanu.

Atât Oanță cât și Arcanu s-au remarcat prin întrebările inconfortabile pe care i le adresează de fiecare data ministrului.

Ca urmare a deciziei lui Toader, Arcanu a ținut să transmit un mesaj în care susține că munca ei nu poate fi oprită de nicio ștampilă

„De doi ani, de cand a preluat mandatul de ministru al Justitiei, nu a fost O DATA dispus sa imi raspunda concret si complet la vreo intrebare. S-a fastacit, mi-a intors spatele, dar refuzul de a-mi reinnoi acreditarea a intrecut orice limita. A facut dintr-o institutie publica propria mosie si si-a permis sa imi blocheze activitatea de reporter acreditat pe Justitie. Domnule ministru Tudorel Toader, nu am nevoie de nicio stampila pentru a-mi face meseria cu incisivitate si obiectivitate! Stiu ca asta va deranjeaza! Va urma”, scrie Ionela Arcanu pe Facebook.

Reamintim că pe 4 martie Todaer și-a prezentat raportul de activitate duupă cei doi ani petrecuți în fruntea MJ. La momentul respectiv, acesta i-a amenințat pe jurnaliști că este posibil să nu li se accepte acreditările pentru anul în curs.

 

Te-ar putea interesa și: