Evenimentul Zilei > Politica > Ion Cristoiu, scenariu exploziv despre anticipate. Cum sunt distribuite rolurile
Ion Cristoiu, scenariu exploziv despre anticipate. Cum sunt distribuite rolurile

Ion Cristoiu, scenariu exploziv despre anticipate. Cum sunt distribuite rolurile

Suntem spectatorii pasivi ai unei farse politice care va duce la alegeri parlamentare anticipate, consideră editorialistul EvZ Ion Cristoiu.

Jurnalistul explică faptul că, în acest moment, fiecare dintre principalii actori ai acestei piese joacă rolul seriozității.

De exemplu, dacă președintele Klaus Iohannis nu îl desemna pe Ludovic Orban să formeze noul guvern, după demiterea prin moțiune de cenzură, lucrurile nu ar fi arătat credibil.

La fel, dacă președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, nu ar fi anunțat că va ataca la Curtea Constituțională acest gest, lucrurile ar fi arătat prost.

Mai mult, explică Ion Cristoiu, Guvernul a făcut exact acele gesturi necesare pentru ca PSD și Pro România să depună și să voteze moțiunea.

Dar, explică jurnalistul, nu este vorba de o înțelegere scrisă sau măcar discutată explicit, ci de un fel de „înțelegere din priviri”, adică s-a întâmplat ca obiectivele celor ce pot lua decizii cu privire la alegerile anticipate să coincidă.

Rămâne de văzut dacă acest scenariu va funcționa fără greșeală până la capăt, a mai spus Ion Cristoiu.

El anticipa, în urmă cu două zile, că „PSD și PNL vor juca cartea seriozității la Cotroceni”, dar spunea că „este o înțelegere”. „Domnul Klaus Iohannis va spune că mizează în continuare pe Ludovic Orban iar domnul Marcel Ciolacu va spune că nu-l va vota niciodată, așa că se va ajunge la anticipate”, mai prevedea editorialistul EvZ.

„PSD știe că, dacă pică guvernul, alegerile locale vor fi comasate cu anticipatele, candidații lor vor fi însoțiți de primari. Până acum primarii i-au mai trădat. Acum primarul va trebui să tragă în campanie”, explica atunci Ion Cristoiu.

El a punctat, miercuri, și ce interes are Marcel Ciolacu: „Câștigă ca imagine, pentru că a dat jos un guvern prin moțiune de cenzură, câștigă că nu va mai fi congres, pentru că nu mai e timp, el va fi cel care va face listele”.

Pentru data de 14 iunie este prevăzută o comasare a anticipatelor cu localele, a încheiat jurnalistul.


Ion Cristoiu: „Pariez pe anticipate. Iohannis, Orban și Ciolacu joacă o comedie”

Ion Cristoiu: „ Anticipate fără acceptul PSD-ului nu se vor face veci”

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: