Evenimentul Zilei > Actualitate > Breaking News. Iohannis: ”Restricțiile devin obligații. Va interveni și armata”
Breaking News. Iohannis: ”Restricțiile devin obligații. Va interveni și armata”

Breaking News. Iohannis: ”Restricțiile devin obligații. Va interveni și armata”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că recomandările în cazul epidemiei de coronavirus devin obligaţii. Armata va suplimenta personalul de ordine publică prezent pe străzi în contextul restricţiilor pentru limitarea transmiterii COVID-19.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că situația devine mai complexă și s-a stabilit să se introducă măsuri suplimentare pentru încetinirea epidemiei. Astfel se introduc noi restricții de circulație, iar recomandările devin obligație. Oamenii pot ieși la serviciu, la cumpărăturile necesare.

„Am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a fi în situaţia să îngrădim, să încetinim răspândirea infecţiei. Astfel, se vor introduce noi restricţii de circulaţie şi noi restricţii pentru români în sensul că ce a fost până acum o recomandare devine o obligaţie”, a spus şeful statului, după şedinţa de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19, cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, şi ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

Președintele a precizat că Armata va pune la dispoziție personal care să susțină poliția și jandarmeria în implementarea restricțiilor. Persoanele de peste 65 de ani vor fi obligate să rămână în case pe toată perioada, având în vedere pericolul crescut de contaminare în rândul lor. Persoanele care sunt în carantină vor fi supravegheate electronic pentru a nu părăsi locurile de carantină.

„Am convenit să folosim şi Armata pentru a gestiona mai bine situaţiile create în teren. În acest fel, Armata va pune la dispoziţie personal care va veni să suplimenteze forţele de ordine publică, Jandarmerie şi Poliţie”, a spus şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat o şedinţă de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19, la ora 12.00, la Palatul Cotroceni. La ora 14,00, şeful statului va participa la o videoconferinţă cu managerii de spitale, cu premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi cu ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode.

Luni, președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă în care a anunțat că autorităţile române vor lua măsuri chiar mai dure în momentul în care vor deveni absolut obligatorii, pentru limitarea răspândirii COVID-19.

„Ne confruntăm cu o situaţie fără precedent, în care viaţa fiecărui cetăţean depinde de decizii ferme. Vreau ca fiecare român să înţeleagă că nu ne vom opri şi vom lua măsuri chiar mai dure în momentul în care vor deveni absolut obligatorii pentru limitarea răspândirii virusului”, a spus şeful statului în declaraţie de presă.