Ioana Mihăilă, avertisment în privința tulpinei Delta. Ar putea deveni predominantă și în România

Ioana Mihăilă, avertisment în privința tulpinei Delta. Ar putea deveni predominantă și în România

Gradul ridicat de contagiozitate este marea problemă a tulpinei care va deveni dominantă în timpul pandemiei de coronavirus, a spus ministrul Sănătății.

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a vorbit despre ce se prevede în privința pandemiei de coronavirus. La fel ca și Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din țara noastră, și Mihăilă a spus că tulpina Delta va deveni dominantă.

Avertisment venit de la ministrul Sănătății legat de tulpina Delta

„Aşa cum s-a întâmplat şi în alte ţări unde tulpina Delta a devenit predominantă şi noi ne aşteptăm ca tulpina Delta să devină predominantă. Problema cu tulpina Delta este gradul mai mare de contagiozitate”, a spus ministrul Sănătății.

Ioana Mihăilă a mai afirmat că a solicitat DSP-urilor un plan de măsuri care vizează creşterea treptată a numărului de paturi pentru a fi pregătiţi pentru o recrudescenţă a cazurior de COVID.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Noi nu secvenţiem toate cazurile, secvenţiem cazurile selecţionate, cele care îndeplinesc anumite crterii de suspiciune mai mare la posibilitatea existenţei unei variante îngrjorătoare. Am constatat că există circulaţie a tulpinii Delta, dar, trebuie să solicităm INSP dacă ea se şi corelează cu creşterea numărului de decese sau dacă există decese raportate”, a mai declarat Ioana Mihăilă.

Până acum, autorităţile din țara noastră au anunţat oficial un singur deces al unei persoane infectate cu tulpina Delta. Este vorba despre o pacientă din judeţul Argeş.

Valeriu Gheorghiță: „Este important să continuăm să ne vaccinăm pentru a ne asigura acel nivel de imunitate colectivă”

„Până la sfârșitul lunii august, datele prezente sugerează o dominanță a acestei tulpini în peste 90% dintre cazurile de COVID-19, ceea ce este îngrijorător.

Tocmai de aceea, readuc aminte importanța vaccinării ca măsură de prevenție. Chiar dacă în acest moment în România situația epidemiologică este una foarte bună, este important să continuăm să ne vaccinăm pentru a ne asigura acel nivel de imunitate colectivă suficient de crescut încât să prevenim o răspândire accelerată a acestei infecții. Datele din Marea Britanie arată o transmitere accelerată în rândul persoanelor nevaccinate și al persoanelor care nu au fost vaccinate cu schema completă”, spunea Gheorghiță.