Evenimentul Zilei > Social > Ioan Andrei Ionescu: „În România, e periculos să fii «pe val»”
Ioan Andrei Ionescu: „În România, e periculos să fii «pe val»”

Ioan Andrei Ionescu: „În România, e periculos să fii «pe val»”

Actorul Teatrului Național din București a vorbit despre cel mai recent rol al său din filmul „Brâncuși... din eternitate”.

A filmat alături de Sharon Stone și Andi Garcia în „What about love” și i-a dat replica lui Jon Voight în „The Dark Prince”. Ioan Andrei Ionescu, actor al Teatrului Național din București, revine pe marele ecran dând viață celebrului Constantin Brâncuşi. „Brâncuși va fi mereu o provocare. Este artistul cel mai important din epoca modernă a omenirii. El a schimbat fața lumii”, spune Ioan Andrei. Filmul începe cu povestea sculptorului la Paris, perioada prieteniei cu elita artistică şi a relației cu Martha, modelul său preferat. „Numele lui Brâncuși se află pe buzele tuturor. Fie că vorbim despre folosirea lui într-o reclamă, despre operele scoase la licitație și vândute pe milioane de euro sau despre cea mai recentă producție, „Brâncuşi… din eternitate”, regizat de Adrian Popovici”, spune actorul care a slăbit 15 kilograme pentru acest rol. Tatăl actorului este pictor, așa că i-a servit ca model. „E un pictor abstract, care a crescut în atmosfera a artiștilor revoltați împotriva culturii de tip stalinist. Practic, el a fost modelul meu viu în studiul personajului. Rolul este un tribut adus tatălui meu”.

Andrei Ionescu a vorbit și despre carieră în România. „În Romania, e periculos să fii «pe val», oricât de înalt ar fi valul, e totuși într-un pahar mic. Cinematografia românească, cu toate că a reușit să se impuna pe plan internațional, are în spate o industrie firavă. Acesta este motivul pentru care după doi, trei, ani își uită idolii, supraviețuiește prin reinventare. Ieri a fost pe val X, azi este Y, mâine este Z. Traseul în creștere constantă este aproape imposibil. Acesta este motivul pentru care încerc să mă reinventez cu fiecare rol”, a adăugat Ionescu.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: