Investiția de 15 milioane de euro într-un parc de aventură care îi sperie pe localnici

Investiția de 15 milioane de euro într-un parc de aventură care îi sperie pe localnici

Investiția ar urma să fie realizată de Imopark, care prin reprezentantul său, David Cun, a cerut acord de mediu de la Agenția de Protecția Mediului Bihor.

Speriați că în comună vor ajunge 300.000 vizitatori pe an

Imopark Residence, dezvoltatorul care promite investiția de 15 milioane de euro în parcul de aventură din apropiere de Oradea, la Paleu,  își are sediul în Timisoara, dar activează și în Bihor si Maramureș. Dezvoltatorul a obținut deja de un an, din partea Consiliului Local Paleu, aprobare pentru  un Plan Urbanistic Zonal care prevede amenajarea în pădurea de lângă lacul din localitate a unui parc de aventură. Proiectul prevede și 400 locuri de parcare, două clădiri cu câte un etaj, restaurant cu terasă.

Chiar dacă dezvoltatorul spune că prin investiția în parcul de aventură va crește nivelul vieții locuitorilor, oamenii din comună au reacționat, în sensul ca s-au arătat nelinistiti de faptul ca acolo se va construi un parc de aventură care ar urma să aducă 1200 de vizitatorii /zi, adică 300.000 de vizitatori anual. Terenul pe care ar urma să se întindă parcul de aventură are o suprafață totală de 113196 mp, din care  6800 mp e pădure. Conducerea Primăriei Paleu, încântată de o asemenea investiție, a luat în calcul probabilitatea ca  investitorul să facă parcul de aventură în pădurea din satul Săldăbagiu de Munte, un loc mai retras.

În centrul unui proces ce putea costa Primăria Oradea un milion de euro

Parcul ar urma să fie  deschis 9 luni pe an. Plusurile pe care ar urma să le aducă investiția sunt: crearea unui cadrul natural optim de petrecere a timpului în aer liber, satisfacerea nevoilor de agrement şi recreere a populaţiei prin amenajarea unui parc cu funcțiuni diferite, valorificarea resurselor locale, dezvoltarea echilibrată și durabilă a comunei Paleu, a zonei metropolitane Oradea și a județului Bihor prin abordarea de proiecte integrate și creșterea turismului la nivel județean.

Dezvoltatorul s-a aflat și la Oradea în centrul unui proces, care, așa cum spunea consilierul municipal Adrian Madar, putea costa orașul un milion de euro. Aceasta după ce Imopark a câștigat  procesul intentat oraşului pentru blocarea proiectului ce viza construirea unui bloc în spatele Bisericii Emanuel şi despăgubiri de sute de mii de euro. Blocul trebuia sa fie construit pe locul pe care firma îl deținea și care era folosit ca spațiu verde, CL Oradea a dat o hotărâre în acest sens, iar după protestele orădenilor din zona a revocat-o. După finalizarea procesului în instanță, în schimbul suprafeţei de 1.569 metri pătraţi, terenul aflat în centrul disputei,  Primăria Oradea va oferi Imopark două loturi cu o suprafaţă totală de 4.979 metri pătraţi, situate în alt cartier.

Ne puteți urmări și pe Google News