Evenimentul Zilei > EVZ Special > Interviul de la Belgrad, episodul 2. Şefa DNA, oaspete în casa lui Ghiţă. „Doamna Kovesi este alături de o doamnă frumoasă…” VIDEO
Interviul de la Belgrad, episodul 2. Şefa DNA, oaspete în casa lui Ghiţă. „Doamna Kovesi este alături de o doamnă frumoasă…” VIDEO

Interviul de la Belgrad, episodul 2. Şefa DNA, oaspete în casa lui Ghiţă. „Doamna Kovesi este alături de o doamnă frumoasă…” VIDEO

Primul episod al interviului luat de Ion Cristoiu lui Sebastian Ghiță s-a terminat cu momentul în care fostul deputat îi arată o fotografie din telefonul său. În acest al doilea episod, fostul deputat vorbeşte despre persoanele care apar în imagine, alături de Laura Codruța Kovesi. Fotografia a fost făcută acasă la Ghiță, în Ploiești.

DIALOGUL DINTRE ION CRISTOIU ŞI SEBASTIAN GHIŢĂ despre fotografia care va genera multe discuţii

Ion Cristoiu: Fotografiile ni le arătaţi?

Sebastian Ghiţă: Dumneavoastră da, dar nu cred că e momentul ca eu să fac ceva peste preşedintele ţării, peste deciziile instituţiilor din ţara mea şi să încerc să provoc eu, într-un fel sau într-altul, căderea sau menţinerea acestei doamne Kovesi.– O să mi-o arătați chiar în cursul interviului, o să mi-o arătați și o să mă conving.

– V-o arăt acum, ca să nu mai avem dubii cu privire la vizita la mine acasă a doamnei Kovesi.

– Pot să o arăt la cameră?

– Nu. Vă rog!

– Deci, eu am fotografia. Dumneavoastră o țineți în telefon? Credeam că o țineți undeva pe un stick secret. Eu am fotografia și trebuie să pun întrebări, sunt jurnalist. Aici în spate ce sunt, cărți?

– Aici este o cramă. În subsolul casei mele este o cramă de ținut vinul aromat.

– Doamna Codruța Kovesi… ia vedeți, că dumneavoastră sunteți IT-ist. (Ion Cristoiu se uita în telefonul lui Sebastian Ghiță – n.n.)

– Stinge lumina din când în când.

– Doamna Kovesi este alături de o doamnă frumoasă și de un domn mai cărunt, sunt trei persoane, ca să înțeleagă telespectatorii, vă rog să…

– Sunt membri ai familiei mele.

– Membri ai familiei, bănuiesc…

– Mai erau și alte persoane acolo.

– Am avut odată un dialog la B1…

– N-am avut nicio relație sentimentală. Ca să închidem relația mea cu Kovesi.

 – În sfârșit, m-ați convins că era și soția. Mă rog, putea să nu fie. O întrebare: dar de ce ați făcut poze? A vrut doamna să facă poze?

– Eram mult mai relaxați, mult mai deschiși, cu poze, filme. Dar chiar și aici, la acest eveniment, mai erau niște persoane, ca și în vilă la SRI. Nu cred că demiterea unui demnitar, mai ales a zeiței anticorupție, poate fi făcută scurgând filme și poze din locațiile Serviciului. Nu va accepta niciodată Serviciul chestiunea asta. Această poză este de la mine de acasă. La mine acasă, în Ploiești.

CITIŢI ŞI:

 

Sebastian Ghiţă despre ultima seară în România: „Georgian Pop mă trăgea de ureche”

Coldea despre procurorii lui Kovesi: „Ăştia de la DNA au înnebunit”. Sebastian Ghiță în dialog cu Ion Cristoiu

Sebastian Ghiță: „Nu am văzut Parlamentul să laude DNA-ul, ci doar ambasadele străine! Este o instituție deasupra Constituției”

Sebastian Ghiță, în dialog cu Ion Cristoiu: „Nu am plecat cu cheile softurilor statului pentru că ele nu există”