Evenimentul Zilei > Actualitate > O femeie și doi bărbați, încătuşaţi. Nu purtau masca de protecţie. VIDEO
O femeie și doi bărbați, încătuşaţi. Nu purtau masca de protecţie. VIDEO

O femeie și doi bărbați, încătuşaţi. Nu purtau masca de protecţie. VIDEO

Polițiștii din București au încătuşat în această seară în zona Gării de Nord, trei persoane care consumau alcool și nu purtau mască de protecție.

Intervenția în forță a poliției a fost necesară deoarece femeia și cei doi bărbați care consumau alcool au devenit violenți în momentul în care au fost întrebaţi de ce nu respectă regulile de protecţie.

Incidentul cu pricina s-a întâmplat în jurul orei 16:00, în zona Gării de Nord

Polițiștii de la Secția 3 Poliție au observat în zona cunoscută ”la coloane” trei persoane, doi bărbați și o femeie, care consumau băuturi alcoolice și nu purtau mască de protecție. Polițiștii i-au luat la întrebări, însă, pe parcursul discuțiilor, cele trei persoane au început să devenină agresive verbal și fizic, după cum veţi putea observa în video.

A fost nevoie de intervenția în forță pentru a-i putea încătușa pe cei trei cetăţeni

Cele trei persoane nu s-au conformat recomandărilor echipajului de poliție, fapt pentru care a fost necesară imobilizarea și conducerea la subunitatea de poliție. Aceștia au fost sancționați contravențional, conform Legii nr. 61 din 1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, pentru consum de băuturi alcoolice în spațiul public, tulburarea ordinii și liniștii publice, precum și în conformitate cu prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amenzi de 4.600 de lei, se arată în comunicatul poliţiei.

Un alt caz asemănător s-a petrecut în Oradea

O femeie din Oradea a fost încătuşată şi amendată de poliţişti, pentru că nu purta corect masca de protecţie. Scandalul a fost filmat de trecători şi postat pe reţelele de socializare. Iniţial, tânăra în vârstă de 32 de ani a fost somată de poliţişti să poarte masca de protecţie corect. Femeia a devenit agresivă şi a început să-i înjure pe oamenii legii, potrivit comisarului-șef al IPJ Bihor, Alina Fărcuța.

În cazul acesta femeia a fost amendată cu 250 de lei (Legea 61) pentru injurii și 1000 de lei (Legea 55) pentru nepurtarea corespunzatoare a măștii de protecţie.