Înţelegerea dintre Dior şi Marc Jacobs a picat. John Galliano este de neînlocuit

Înţelegerea dintre Dior şi Marc Jacobs a picat. John Galliano este de neînlocuit

Înţelegerea dintre casa Dior şi designerul newyork-ez Marc Jacobs părea bătută în cuie. Se pare, însă, că nu este deloc aşa întrucât, potrivit ultimelor declaraţii oficiale ale celor două părţi, negocierile au fost întrerupte.

Bernard Arnault, preşedintele consiliului de administraţie al conglomeratului francez LVMH, a sistat tratativele cu Jacobs, pe care a mers să-l întâlnească, luna trecută, în Manhattan. Phoebe Philo, prima alegere a lui Arnault pentru a-i lua locul lui Jacobs la Vuitton, în cazul în care acesta semnează cu Dior, a declarat pentru publicaţia "WWD" că se gândeşte din ce în ce mai serios să rămână la Celine. Iar în condiţiile în care şi Riccardo Tisci, un alt nume vehiculat în povestea Dior, nu pare deloc grăbit să plece de la Givenchy, întrebarea este cine va prelua frâiele celebrei case rămase fără designer, după ce l-a concediat fără drept de apel pe şturlubaticul John Galliano.

LVMH s-a mai arătat interesată şi de Alexander Wang, a declarat pentru "Vogue", în septembrie, o sursă apropriată brandului, însă în joc se află şi nume precum Raf Simons şi Jason Wu. Cu toate acestea, tot mai multe voci spun că, până la urmă, Dior va reveni la Galliano, care pare să se fi reabilitat.  Susţinători ai ideii reîntoarcerii lui Galliano sunt, printre alţii, Manolo Blahnik şi Franca Sozzani, în timp ce Arnault, mai subtil, a sugerat cu ceva timp în urmă că nu vede pe nimeni altcineva care să îl poată înlocui pe Galliano.

"Aş fi putut ruga o mulţime de designeri talentaţi să facă treabă la Dior, însă nu ar mai fi fost acelaşi lucru", spunea Arnault în ianuarie.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Uite, de exemplu, Marc Jacobs. El a avut un success fantastic la Vuitton şi este foarte apropiat spiritului şi valorilor transmise de Vuitton, dar nu cred că acelaşi succes l-ar fi avut la Dior sau în oricare altă parte. Cum, dacă l-aş fi rugat pe Galliano să creeze pentru Vuitton, sigur nu ar fi mers.  Ingredientul esenţial în ceea ce priveşte succesul brandului este teribila asemănare dintre talentul lui Galliano şi cel al lui Christian Dior", subliniază Arnault, lăsând astfel loc speculaţiilor. Citiţi şi:

  • Cum s-a apărat antisemitul John Galliano. Confesiuni din boxa acuzaţilor
  • Antisemitismul şi moda. Cine îi ia locul lui John Galliano
  • John Galliano, de la Charlie Chaplin la grădina cu flori