Insula fantomă, cea mai ciudată destinație din lume. Puțini oameni reușesc să ajungă pe ea

Insula fantomă, cea mai ciudată destinație din lume. Puțini oameni reușesc să ajungă pe ea Sursă foto: Pixabay

O insulă puțin cunoscută este una dintre cele mai ciudate destinații din lume. Cunoscută sub denumirea de insula fantomă, puține sunt persoanele care reușesc să ajungă aici să o viziteze.

Insula fantomă, cea mai ciudată destinație din lume

În anul 1887, conglomeratul Mitsubishi a inițiat un proiect ambițios. Conducerea a hotărât să construiască un mic oraș în golful Nagasaki, destinat să găzduiască toți muncitorii implicați în extracția cărbunelui subacvatic - o resursă vitală în procesul de industrializare.

La inaugurarea orașului, acesta era atât de izolat încât locuitorii nu aveau voie să-l părăsească decât cu o aprobare specială. Școlile erau localizate chiar în oraș, iar singura modalitate de relaxare pentru adulți era să meargă la o sală de bowling.

În plus, nu existau surse de apă dulce pe insula Hashima, astfel că apa trebuia adusă de pe continent. Totuși, pe această insulă nu locuiau doar muncitori japonezi, ci și sclavi chinezi și coreeni.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acești oameni au fost aduși cu forța și supuși la munci grele până în anul 1945, la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial. Deși sclavia a fost abolită, activitatea de extracție a cărbunelui a continuat mult timp după aceea, până în 1974, când rezervele s-au epuizat.

Aceasta a fost perioada în care Hashima a fost abandonată de cei peste 5000 de locuitori. În consecință, orașul a devenit treptat o ruină, atrăgându-i pe cei interesați de locurile părăsite.

insula fantoma

Sursă foto: Pixabay

O bună perioadă de timp nu au fost permiși vizitatori

Cu toate acestea, timp de mulți ani, până în 2009, accesul vizitatorilor pe insula fantomă a fost interzis. În prezent, este încă necesară o verificare a stării de sănătate înainte de a ajunge acolo, deoarece apele din jurul insulei nu sunt liniștite.

În consecință, cei care suferă de rău de mare ar putea întâmpina dificultăți. Cu toate acestea, insula Hashima continuă să fie locul ideal pentru cei pasionați de mister și locuri neobișnuite. Această insulă acoperă mai mult de 60.000 de metri pătrați.

În urmă au rămas blocuri abandonate și diverse facilități folosite de locuitorii care au trăit în oraș de-a lungul timpului. Clădirile lăsate în paragină de natură creează o atmosferă post-apocaliptică, conform atlas-geografic.net.