S-au depăşit pe ei înșiși. Cum a fost organizată parada de 9 mai la Bălţi. Foto. Video

S-au depăşit pe ei înșiși. Cum a fost organizată parada de 9 mai la Bălţi. Foto. Video Parada la Bălţi/ Sursa foto: EvZ

Paradă cu mult fast la Bălţi. Simpatizanţii lui Ilan Şor din capitala nordică s-au depăşit pe sine însăşi şi au făcut exces de zel pentru a-şi exprima „patriotismul”. Au purtat tricouri cu chipul lui Iosif Stalin, au interpretat cântece patriotice sovietice şi au purtat haine militare ruseşti.

Nostalgie după Stalin

Nostalgie după Stalin/ Sursa foto: EvZ

Cu panglice bicolore negru-oranj, interzise prin lege, participanţii la paradă au scandat „Pobeda” (victorie). După cum se numeşte noul proiect politic al penalului fugar Ilan Şor.

Parada organizată de Ilan Şor

După ce au mărşăluit pe artera principală a capitai nordice, participanţii la paradă au fost convocaţi la un miting. Oaspeţi de onoare au fost şi câţiva deputaţi transfugi din Partidul Socialiştilor care au emigrat la Partidul Renaştere, afiliat lui Ilan Şor. Formaţiunea se regăseşte printre fondatorii noului proiect politic al lui Ilan Şor, lansat la finele trecute la Moscova.

Printre cei care au luat cuvântul la miting a fost şi Iurie Prisăcari, un veteran al Serviciului vamal, „Astăzi tot poporul Republicii Moldova sărbătoreşte ziua victoriei. Sunt care vor să schimbe în memoria noastră că ziua de 9 mai este ziua Europei.

Ne puteți urmări și pe Google News
Parada Bălţi

Parada la Bălţi/ Sursa foto: EvZ

Oameni buni! Istoria încă nimeni nu a putut să o schimbe. A fost, astăzi este şi mâine va fi de 9 mai ziua victoriei, ziua cu care ne mândrim”, a declarat veteranul, aplaudat cu pafos.

Deputaţi din partidele afiliate lui Şor, oaspeţi de onoare la parada de la Bălţi

Ulterior i-a fost oferit cuvântul deputatei Irina Lozovanu, care a vorbit în rusă. Cu un steguleţ roşu în mână, pe care era imprimat secera şi ciocanul, dar şi cuvântul „Pobeda”, Irina Lozovanu i-a felicitat pe cei prezenţi la miting.

„Cu ziua biruinţei, Moldova! Cu ziua une mari biruinţe! Scumpi prieteni, astăzi ești o zi măreaţă. Noi îi comemorăm pe cei care şi-au jertfit viaţa pentru libertatea noastră. Care şi-au jertfit destinul, viitorul, fericirea şi sănătatea. Permiteţimi să-ni expun cuvinte de sinceră recunoştinţă pentru fiecare veteran”, a spus Lozovanu.

Printre participanţii la parada de la Bălţi s-a regăsit şi deputatul transfug Vladimir Nesterovschi.

Deputatul Nesterovschi la Bălţi

Deputatul Nesterovschi la Bălţi/ Sursa foto: EvZ

Ilan Şor a organizat parade în stil sovietic în mai multe localităţi

În timp ce guvernarea pro-europeană sărbătorea Ziua Europei la Chişinău, partidele pro-ruse afiliate fugarului penal Ilan Şor au organizat în câteva localităţi parade dedicate victoriei Uniunii Sovietice în cel de al doilea Război Mondial.

Participant la parada de la Bălţi

Participant la parada de la Bălţi/ Sursa foto: EvZ

Pe drapele, baloane, tricouri şi lozinci era scris „Победа" şi „Victorie", denumirea noului proiect politic lansat recent de Ilan Şor la Moscova.

Parada de la Bălţi

Parada de la Bălţi/ Sursa foto: EvZ

Ilan Şor, oligarhul fugit din Republica Moldova pentru a scăpa de o condamnare de 15 ani de închisoare pentru fraudă bancară, a anunţat la finele lunii trecute creareablocului politic antieuropean „Victorie/Pobeda".

Noua formațiune creată de Ilan Şor cu „binecuvântarea” Kremlinului, are drept obiectiv câștigarea alegerilor prezidenţiale din toamnă, din Republica Moldova. Un alt obiectiv al noului partid antieuropean este boicotarea referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

În ajun de 9 mai, Ilan Şor a anunţat că va organiza parade la Bălţi, Orhei şi Comrat.