Turista muşcată de urs, la Vidraru: „M-am gândit că vrea să fim prieteni”

Turista muşcată de urs, la Vidraru: „M-am gândit că vrea să fim prieteni” Urs Sursa foto: Arhiva EvZ

Turista muşcată de urs a declarat că inițial a fost fascinată la vederea urșilor, din acest motiv a și coborât geamul mașinii pentru a putea face o fotografie clară. Nu a bănuit niciun moment că ar putea să fie atacată de animalele sălbatice.

Turista muşcată de urs: Am vrut să fac o poză şi ursul a venit la geam

Incidentul a avut loc luni după amiază, în apropierea barajului Vidraru. Turista în vârstă de 72 de an, cetăţean străin, a fost atacată de un urs, fiind rănită la braţul drept. Femeia are plăgi produse prin muşcătură şi va fi dusă la spital.

Turista a declarat: „Când eram în maşină, am vrut să fac o poză şi ursul a venit la geam. Prietena mea mi-a spus: „Nicio problemă. Hai să facem o poză şi să plecăm”.

Din păcate pentru turista străină, ursul s-a apropiat neașteptat de mult de mașină. Fotografia surprinsă chiar înainte de atac arată animalul cu laba atârnată în interiorul maşinii. Nici măcar atunci, cele două femei nu s-au îndepărat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa foto: observatornews.

Cred că ursul a vrut să o mănânce pe prietena mea

Femeia a mai spus că inițial a crezut că ursul va fi prietenos, dar s-a dovedit că nu avea intenția asta și a mușcat-o d ebraț.

Am coborât geamul pentru a face o poză mai bună şi ursul a venit şi a vrut să intre în maşină şi a muşcat-o pe prietena mea.M-am gândit că vrea să fim prieteni şi să mănânce. Prietena mea mi-a zis să-i dăm ceva de mâncare şi eu am zis că nu, nu ai voie să dai de mâncare, absolut nimic. Cred că ursul m-a auzit şi a hotărât să mănânce el, să o mănânce pe prietena mea”, a mai spus femeia.

La momentul sosirii echipajului SMURD, femeia era conştientă şi a putut comunica cu salvatorii în limba engleză.  În urma incidentului, autorităţile au emis mesaj RO-Alert prin care avertizează populaţia din zona respectivă asupra pericolului.

Andreea Gheordunescu, managerul Spitalului municipial Curtea de Argeș a declarat: „La Spitalul Municipal Curtea de Argeş s-a prezentat o pacientă de cetăţenie străină ce prezintă plăgi la mâna dreaptă, plăgi survenite în urma muşcăturii de urs”.