Instalațiile electrice din spitalele din Capitală vor fi modernizate. Anunțul ASSMB

Instalațiile electrice din spitalele din Capitală vor fi modernizate. Anunțul ASSMBMajoritatea spitalelor de stat, un pericol pentru pacienți. S-ar putea prăbuși în orice moment. / Sursa foto: Inquam Photos / Mircea Manole

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București(ASSMB) a anunțat instalațiile electrice din mai multe spitale din Capitală vor fi modernizate. Lucrările ar putea fi gata la sfârșitul anului 2023.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București(ASSMB) a anunțat pe platforma de licitații online atribuirea a opt contracte pentru repararea și modernizarea instalațiilor electrice din mai multe spitale din Capitală. Contractele sunt finanțate prin Programul Operațional Infrastructura Mare.

Mai multe spitale din Capitală vor fi modificate, printre care și:

Spitalul Clinic Colentina, ce beneficiază de suma de 11 milioane lei fără TVA; Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Dr. Victor Babes, ce beneficiază de suma de 10 milioane lei fără TVA; Spitalul Clinic Sf. Maria, ce beneficiază de suma de 9 milioane lei fără TVA; Spitalul Clinic Dr.I.Cantacuzino, ce beneficiază de suma de 8 milioane lei fără TVA; Spitalul N.Malaxa, ce beneficiază de suma de 8 milioane lei fără TVA; Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila, ce beneficiază de suma de 7 milioane lei fără TVA; Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Al. Obregia, ce beneficiază de suma de 5 milioane lei fără TVA; Spitalul de Pneumoftiziologie Sf. Ștefan și Spitalul Clinic Colțea, ce vor beneficia de 5 milioane lei fără TVA.

Spitalele cu infrastructură veche

Lista spitalelor cu infrastructură veche a sistemelor electrice este:

Spitalul de Obstetrică-ginecologie Dr. Maria Burghele din Buftea(ILFOV), unde instalațiile electrice de la ATI nu au mai fost modernizate din 1974, din anul când a început construcția unității sanitare.

Institutul Clinic Fundeni din București, unde instalația electrică a fost realizată în 1957, iar de atunci nu se știe dacă au mai avut loc reabilitări.

Spitalul Clinic Dr. Ion Cantacuzino, unde instalațiile electrice au fost realizate în 1973, iar de atunci nu au mai avut loc reabilitări.

Institutul De Fonoaudiologie Și Chirurgie Funcțională ORL Prof. Dr. Dorin Hociota, unde sistemul electric a fost realizat în 1973, iar de atunci nu a mai fost modernizat.

Spitalul Clinic Nicolae Malaxa, unde instalațiile electrice au fost realizate în 1977, iar de atunci nu au mai fost aduse modificări.

Institutul Oncologic Prof. Dr. Alex. Trestioreanu, unde sistemul electric a fost realizat în 1989 și nu a mai fost reabilitat.

Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare V. Voiculescu din București,unde instalațiile electrice au fost realizate în anul 1922 și continuate în 2011.

Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială Prof. Dr. Dan Theodorescu din București, unde anul de realizare al instalației electrice a fost 1937, același cu anul de construcție. În 2016 spitalul a realizat o reabilitare parțială la sistemul electric.

Institutul De Urgență Pentru Boli Cardiovasculare Prof. Dr. C.C. Iliescu, unde instalațiile electrice au fost realizate între 1968-1972 și 2010.

Spitalul Colentina are instalații electrice construite în perioada 1930-1940 și 1970, când se realizau pavilioanele clădirii. De atunci, acestea nu au fost refăcute integral niciodată, potrivit Context.