În încercarea de a-i încuraja pe indieni să rămână în formă în timpul perioadei de 21 de zile de carantină, premierul Narendra Modi oferă cetăţenilor ponturi despre yoga şi înregistrări video în care exersează diverse posturi, relatează marţi agenţia DPA.

”Nu sunt nici expert în fitness, nici expert medical. Practicarea yoga face de mulţi ani parte din viaţa mea şi am descoperit că este benefică”, a scris Modi pe Twitter, unde a distribuit un link la canalul său YouTube, care poate fi accesat aici.

Înregistrările video includ paisprezece posturi din yoga, între care: Suryanamaskar, sau salutul soarelui, Bhujangasana, sau cobra şi Shalabhasana, sau postura lăcustei. Iar explicațiile sunt în mai multe limbi de circulație internațională. Deja canalul premierului yoghin are aproape 20.000 de abonați, iar fiecare din video depășește, în vizualizări, 10.000.

Autorităţile indiene se pregătesc pentru un potenţial val de cazuri de coronavirus în ţara cu 1,3 miliarde de locuitori, a doua cea mai populată din lume, unde îngrijirile medicale şi instituţiile sanitare sunt limitate, notează Agerpres.