Jurnalistul va fi îngropat la Bellu, acolo unde își cumpărase un loc de veci ca să fie aproape de mulți prieteni, plecați prea devreme. Cei care l-au cunoscut și doresc să-și ia rămas bun știu acum toate detaliile.

In memoriam

Fotografia publicată este din anul 1994. Am fost cu George Stanca și Lena, soția lui, la sărbătoarea unui prieten. Clipe minunate, cu multe povești haioase din lumea presei și de pe vremea lui Nea Nicu, când George scria la Flacăra lui Adrian Păunescu. Nu aveai cum sa te plictisești cu George, știa atât de multe…

Orele petrecute în aceeași redacție n-am cum să le uit căci totul se învârtea în jurul meseriei noastre, cu rele și bune. Când a început să scrie rubrica din Click! parcă renăscuse, nu-l obosea textul zilnic pe care trebuia să i-l trimită lui Cristi Stancu. Îl aprecia pe Cristi pentru că simțise că Scrisorile lui către VIP-uri vor stârni interesul cititorilor. Și acum, în ianuarie, când era internat în spital, dependent de oxigen, George îi dicta Lenei textele pentru ziar. Nu vroia să lase pe nimeni încurcat, nu vroia să i se știe suferința. Era convins că va trece peste hopul asta de sănătate și ne vom întâlni într-o seară cu vechi prieteni.

Din păcate, i-a fost aproape lui George, Lenei și copiilor, doar prietenul dr. Narcis Copcă, care a făcut tot posibilul ca împreună cu echipa să-l ajute.

Dumnezeu să te odihnească, George Stanca!
P. S. Am auzit pe la televizor și am citit pe ici pe colo ca George Stanca a plagiat o traducere! Nu a fost așa și George a suferit mult că ”a căzut măgăreața” pe el, cum îi plăcea să spună. Unii colegi din trustul Adevarul știu ce s-a întâmplat cu vreo 12-13 ani în urmă cu acea carte.

 

Te-ar putea interesa și: