Evenimentul Zilei > Actualitate > VIDEO. Funeraliile Prinţului Philip. O ceremonie de opt minute, slujbă religioasă și onoruri militare
VIDEO. Funeraliile Prinţului Philip. O ceremonie de opt minute, slujbă religioasă și onoruri militare

VIDEO. Funeraliile Prinţului Philip. O ceremonie de opt minute, slujbă religioasă și onoruri militare

Funeraliile Prinţului Philip încep sâmbătă, începând cu ora locală 14:15 (ora României 16:15). La ora 15.00, în Regatul Unit va fi ținut un minut de reculegere.

Înmormântarea Prinţului Philip. Familia Regală îl conduce pe ultimul drum. Soţul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi totodată Duce de Edinburgh, a murit pe 9 aprilie, la 99 de ani. Slujba religioasă va fi precedată de o procesiune funerară organizată în perimetrul Castelului Windsor. Royal.uk anunţă că funeraliile vor avea loc în conformitate cu ultimele dorinţe ale Prinţului Philip.

Înmormântarea este organizată  sub forma unei ceremonii funerare regale, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul fostei regine-mamă (mama Reginei Elisabeta a II-a). Nu vor fi funeralii de stat, care sunt rezervate în general doar monarhilor.

Sursa citată subliniază că planurile pentru înmormântare au fost aprobate de Regina Elisabeta a II-a şi respectă recomandările Guvernului Marii Britanii. Sicriul Ducelui de Edinburgh va fi acoperit cu drapelul şi blazonul Alteţei Sale Regale şi va fi mutat din Capela Privată a Castelului Windsor de un grup de membri ai The Queen’s Company (Compania Reginei), Primul Batalion al Gărzii de Grenadieri.

Înmormântarea Prinţului Philip

Alteţa Sa Regală Prinţul Philip a avut o relaţie specială cu armata britanică, iar detaşamente reprezentative ale acesteia vor fi poziţionate în curtea interioară a Castelului Windsor. Ulterior, sicriul va fi transportat apoi cu un automobil Land Rover, la designul căruia a participat chiar el. Lângă autoturism vor fi prezenţi Pall Bearers (n.r. – prieteni apropiaţi ai defunctului).

Mai departe, cei care îl vor conduce pe ultimul drum pe Prinţul Philip se vor deplasa de la Intrarea de Stat a Castelului Windsor până la Capela St. George, unde va avea loc slujba religioasă.

Membrii Familiei Regale, dar şi angajaţii Ducelui de Edinburgh vor merge în spatele sicriului din curtea interioară, pe lângă Colina Capelei (Chapel Hill) şi până la Grajdurile Regale (Horseshoe Cloister).

Secretele lojei masonice din care a făcut parte Prințul Philip. Urmărește dezvăluirile pe EVZ PLAY

Purtat de militarii din Marina Regală, sicriul va fi întâmpinat în faţa intrării vestice a Capelei St. George de diaconul de Windsor şi de arhiepiscopul de Canterbury. Înainte de debutul ceremoniei, diaconul de Windsor şi de Lordul Şambelan vor însoţi sicriul spre Intrarea de Stat de la Castelul Windsor alături de membrii Primului Batalion de Grenadieri din cadrul Companiei Reginei. După acest moment, diaconul de Windsor şi Lordul Şambelan se vor deplasa apoi spre Capela St. George.

Familia Regală îl conduce pe ultimul drum

Şapca militară şi sabia de ofiţer al Marinei Regale care i-au aparţinut Prinţului Philip vor fi depuse pe sicriu înainte de începerea slujbei. Totodată, insigna sa de Alteţă Regală va fi depusă în altarul capelei. La finalul slujbei, sicriul va fi depus în Cavoul Regal amenajat în interiorul Capelei St. George.

La rândul lor, administratorul şi guvernatorul Castelului Windsor vor fi prezenţi la Intrarea de Stat a Castelului Windsor pentru a asista la momentul în care sicriul va fi scos din castel. Mai trebuie spus că în curtea interioară vor fi aliniaţi militari din Cavaleria Regală şi din Garda de Infanterie.

Procesiunea funerară va ieşi din castel prin Intrarea de Stat la ora locală 14:45, iar în fruntea ei va fi fanfara Gărzii de Grenadieri, al cărei colonel a fost Ducele de Edinburgh timp de 42 de ani. Ea va fi urmată de membri ai Statului Major şi de şefi de servicii militare.

Prinţul Charles şi alţi membri ai Familiei Regale vor participa la procesiune mergând pe jos, în urma sicriului Ducelui de Edinburgh. La ora locală 14:40, sicriul va fi scos prin Intrarea de Stat şi toate persoanele prezente îi vor aduce Prinţului Philip un ultim omagiu. Purtătorii sicriului vor depune coşciugul pe platforma automobilului Land Rover, iar la final se vor retrage.

La ora locală 14:45, procesiunea se va îndrepta spre treptele din partea de vest a Capelei St. George. Traseul cortegiului va fi marcat prin militari din Marina Regală, The Highlanders şi Forţele Aeriene Regale. Ei vor fi prezenţi la Intrarea de Stat a Castelului Windsor, la Engine Court, la Chapel Hill, la Parade Ground şi la Horseshoe Cloister.

Regina, decizie radicală în privința lui Harry. Tensiuni în timpul doliului național

Regina Elisabeta a II-a şi Prinţul Philip

Focuri de armă trase de trupele de artilerie

Mai multe focuri de armă vor fi trase de trupele de artilerie ale Cavaleriei Regale pe peluza estică a Castelului Windsor. Vor fi trase şi celebrele clopote din Curfew Tower.

La ora locală 14:53, automobilul Land Rover va ajunge la baza treptelor din partea de vest a Capelei St. George. În continuare, Garda de Onoare şi fanfara Regimentului de Infanterie The Rifles vor interpreta imnul naţional britanic în timp ce întâmpină sicriul. Atunci, coşciugul va trece pe sub arcada Grajdurilor Regale, iar automobilul Land Rover se va opri în faţa treptelor din partea vestică a Capelei St. George.

Sub arcada Grajdurilor Regale se vor afla consilieri pe probleme de apărare din Commonwealth. Aceştia au venit  din Canada, Australia, Noua Zeelandă şi Trinidad şi Tobago.

De asemenea, pe treptele vestice ale Capelei St. George vor fi aliniaţi soldaţi dintr-un detaşament al Cavaleriei Regale. Şase militari din Marina Regală vor fi poziţionaţi în partea sudică a treptelor Capelei St. George şi vor interpreta la fluier cântecul funerar „Still” imediat după ce Land Roverul va opri la baza treptelor.

Purtătorii vor ridica sicriul şi îl vor depune pentru câteva minute pe acele trepte. Aceasta va fi cea de-a doua oprire a cortegiului. După ce militarii din Marina Regală vor interpreta la fluier cântecul funerar, va urma un minut de reculegere naţională, de la ora locală 15:00 (n.r. – ora 17:00, ora României).

Cine va intra în Capela St. George?

Diaconul de Windsor şi arhiepiscopul de Canterbury vor întâmpina sicriul, iar persoanele care au participat la procesiune nu vor intra în Capela St. George. Excepţia va fi reprezentată de membrii Familiei Regale şi de secretarul privat al Alteţei Sale Prinţul Philip.

Când vor fi închise uşile capelei, militarii din Marina Regală vor interpreta la fluier cântecul „Carry On”. Mai departe, Land Roverul, cavalerii militari de la Castelul Windsor, consilierii pe probleme de apărare amiralii, gărzile de corp şi militarii din detaşamentele reprezentative se vor retrage.

Slujba religioasă începe imediat după pătrunderea în capelă a sicriului. Însemnele oficiale ale Ducelui de Edinburgh vor fi depuse pe perne aşezate în altarul Capelei St. George, conform royal.uk.

Fotografii emoționante cu membrii Casei Regale. Regina Elisabeta și prințul Filip înconjurați de nepoți

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.