Înmormântarea Prinţesei Diana, mai interesantă decât nunta Prinţului William

Înmormântarea Prinţesei Diana, mai interesantă decât nunta Prinţului William

Aproape 23 de milioane de telespectatori americani au urmărit posturile TV care transmiteau nunta Prinţului William cu Kate Middleton, deşi evenimentul a avut loc înainte de răsărit.

Deşi s-a spus că americanii sunt mai interesaţi de nunta regală decât britanicii, audienţele au arătat că interesul nu a fost nici pe departe la fel de crescut ca în cazul funerariilor Prinţesei Diana care au avut loc în 1997. Potrivit datelor de audienţă, nunta regală, care a fost difuzată în SUA pe 11 canale de televiziune, a fost urmărită de 22,7 milioane de telespectatori americani, adică peste 7% din totalul populaţiei din Statele Unite.

Cifra nu este deloc mare, dacă o comparăm cu situaţia din septembrie 1997, când funerariile  Prinţesei Diana, mama Prinţului William, ucisă într-un accident de maşină la vârsta de 36 de ani, au fost urmărite de nu mai puţin de 33,2 milioane de americani.

Cifrele date publicităţii de societatea care a realizat audienţele nu a luat însă în calcul şi numărul de telespectatori care au urmărit evenimentul la micile canale de televiziune sau online. Numai site-ul E!Online a raportat, ieri, un record de vizitatori pentru ziua de vieneri de 23,6 de vizitatori unici.

Ne puteți urmări și pe Google News

La nivel mondial, se estimează că nunta Prinţului William cu Kate Middleton a fost urmărită, la TV şi online, de 2,4 miliarde de oameni, adică mai mult de o treime din întreaga populaţie a lumii.