Inițiativă anti-Mișcarea Populară? ACD caută noi aliați de centru-dreapta

Inițiativă anti-Mișcarea Populară? ACD caută noi aliați de centru-dreapta

Alianţa de Centru Dreapta (ACD) aşteaptă alături de ea şi alte formaţiuni politice cu o orientare ideologică autentică de centru-dreapta, a anunţat, astăzi, preşedintele PNL, Crin Antonescu.

“Această Alianţă de Centru Dreapta, componentă a USL, este nu doar reprezentanta unor idei, unor valori de dreapta, ci este cât se poate de interesată, de deschisă ca oameni de dreapta, formaţiuni politice, dacă ele există, cu identitate autentică de centru-dreapta afirmată ca atare, să vină alături de noi. Suntem - USL - suntem o uniune, o alianţă deschisă către toţi aceia care înţeleg că trebuie construită o alternativă unitară la actuala Putere, dar că această alternativă, din punct de vedere doctrinar, este una deschisă", a afirmat Antonescu.

El a explicat că guvernul pe care îl va forma USL, dacă va câştiga alegerile, va fi, din punct de vedere doctrinar, unul de uniune naţională.

“În acest Guvern de mare uniune naţională, în programul lui, valorile autentice de dreapta şi de centru-dreapta sunt reprezentate de noi şi suntem dispuşi să fim împreună, să primim alături de noi pe toţi aceia care au această identitate în mod organic, în mod asumat, şi nu în mod opportunist", a adăugat liderul liberal.

Ne puteți urmări și pe Google News

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a arătat că unele analize realizate de ACD cu privire la starea societăţii româneşti au reliefat că, în România, clasa de mijloc este formată în această perioadă, din păcate, din doar 10 % din populaţia României.

“ACD îşi propune ca în perioada următoare să-şi asume consolidarea clasei de mijloc din România. Vom începe consultări cu segmentele reprezentative ale societăţii. Chiar în zilele următoare vom avea o discuţie cu patronatele, după care vom invita reprezentanţii profesorilor, medicilor, avocaţilor, întreprinzătorilor, funcţionarii publici. Ne dorim ca procentul celor din clasa de mijloc să crească şi ne-am propus ca după guvernarea USL, în anul 2016, procentul să crească de la 10% la 30%", a declarat Constantin.