„Îngerul francez”, celebrul luptător de wrestling după care ar fi fost creat personajul Shrek

„Îngerul francez”, celebrul luptător de wrestling după care ar fi fost creat personajul Shrek

Shrek. Maurice Tillet a fost supranumit „Îngerul francez”. El a reprezenta un sportiv unic, de poveste. Se spunea că, după înfățișarea sa a fost creat și celebrul personaj de desene animate Shrek. Care a făcut carieră ani de-a lungul.

Născut în anul 1903, în Rusia, din părinți francezi, Maurice a fost poreclit încă din copilărie, „Îngerul”. Și asta datorită fizionomiei sale. Și-a pierdut devreme tatăl, iar în anul 1917, Tillet și cu mama sa au părăsit Rusia, din cauza Revoluției. Așadar, s-au stabilit în Franța, în orașul Reims.

La vârsta de 20 de ani, aspectul fizic al lui Maurice a suferit modificări serioase. Capul, picioarele, mâinile i se umflaseră. Așa că a mers la doctor, acolo unde a aflat că suferă de Acromegalie. Este vorba despre o boală endocrină rară. Care se caracterizează prin hipersecreție de hormon de creștere și care se asociază cu multiple complicații cardiovasculare, dar și metabolice.

Omul după care ar fi fost inspirat Shrek

Chiar și cu acest necaz, el și-a dorit să devină avocat, dar boala nu i-a permis să-și îndeplinească visul. Însă, Maurice s-a înrolat în Marina franceză, acolo unde a petrecut cinci ani ca inginer. În anul 1937, el a făcut cunoștință cu Karl Pojello, un luptător profesionist de wrestling: Cel care l-a convins pe Maurice să intre în domeniul necunoscut la acea vreme. Cei doi s-au mutat la Paris, unde vreme de doi ani s-au antrenat, iar Tillet a concurat în Franța și în Anglia. În 1939, Tillet a fost forțat să se mute în America, din cauza celui de-Al Doilea Război Mondial.

Ne puteți urmări și pe Google News

Odată ajuns în State, francezul și-a căpătat rapid popularitatea și a fost poreclit „Îngerul francez”. Fiind invincibil în ring, Tillet a reușit să rămână neînvins în wrestling vreme de 19 luni consecutive. Tillet a fost campion mondial la categoria grea AWA, din luna mai a anului 1940 până în mai 1942.

 

Însă, din 1945, starea de sănătate a lui Maurice s-a deteriorat vizibil. Maurice Tillet a murit pe 4 septembrie 1954, la Chicago, din cauza unei boli cardiovasculare, după ce a fost informat de decesul antrenorului său.

Si astăzi se spune că celebrul personaj de desene animate Shrek a fost creat după aspectul lui Tillet, dar zvonurile nu au fost confirmate niciodată. Francezul a fost căsătorit cu o femeie frumoasă, pe nume Dorian Leigh. În desenul animat, Shrek se îndrăgostește și căsătorește cu prințesa Fiona.