Născut în anul 1903, în Rusia, din părinți francezi, lui Maurice i s-a spus încă din copilărie „Îngerul”, datorită fizionomiei sale angelice. Și-a pierdut mult prea devreme tatăl, iar în 1917, Tillet și cu mama sa au părăsit Rusia, din cauza Revoluției, și s-au stabilit în Franța, la Reims.

La vârsta de 20 de ani, aspectul fizic al lui Maurice a suferit modificări serioase. Capul, picioarele, mâinile i se umflaseră, iar după o vizită la doctor s-a constatat că suferă de Acromegalie, o boală endocrină rară, caracterizată prin hipersecreție de hormon de creștere și care se asociază cu multiple complicații cardiovasculare și metabolice.

Cu toate acestea, el și-a dorit să devină avocat, dar boala nu i-a permis să-și îndeplinească visul. Totuși, Maurice s-a înrolat în Marina franceză, unde a petrecut cinci ani ca inginer. În 1937, francezul l-a cunoscut Karl Pojello, un luptător profesionist de wrestling și care l-a convins pe Maurice să intre în branșă. Cei doi s-au mutat în Paris, unde vreme de doi ani s-au antrenat, iar Tillet a concurat în Franța și în Anglia. În 1939, Tillet a fost forțat să se mute în SUA, din cauza celui de-al Doilea Război Mondial.

Odată ajuns în America, francezul și-a căpătat rapid popularitatea și a fost poreclit drept „Îngerul francez”. Fiind foarte de neoprit în ring, Tillet a reușit să rămână neînvins în wrestling vreme de 19 luni consecutive. Tillet a fost campion mondial la categoria grea AWA, din mai 1940 până în mai 1942.

 

Însă, din 1945, starea de sănătate a lui Maurice devenise din ce în ce mai precară. Maurice Tillet a murit pe 4 septembrie 1954, în Chicago, din cauza unei boli cardiovasculare, după ce a fost informat de decesul antrenorului său.

Si astăzi se spune că celebrul personaj de desene animate Shrek a fost creat după aspectul lui Tillet, dar zvonurile nu au fost confirmate. Francezul a fost căsătorit cu o femeie frumoasă, pe nume Dorian Leigh. În desenul animat, Shrek se îndrăgostește și căsătorește cu prințesa Fiona.