Horoscopul lui Dom’ Profesor 13 iunie 2024. Astrologii americani și motanul lui Nastratin Hogea

Horoscopul lui Dom’ Profesor 13 iunie 2024. Astrologii americani și motanul lui Nastratin Hogea

 13 iunie

 Horoscop Pe 13 iunie s-au născut  Caius Iulius Agricola, William Butler, Yeats, Luis Walter Alvarez, Christo, Paavo Nurmi, Don Budge, Martha Washington, Simion Ismailciuc, Eugen Pora, Mihai Creangă, Paul Miron, Gheorghe Zaman.

 Horoscop În calendarul creştin-ortodox, pe 13 iunie, sunt Sfinţii: Achilina şi Trifilie din Cipru. Nimic, în ”Kalendar”. Tot nimic despre Înălțare, este obsesia mea, dar altfel...

O zi de joi complexă, dar cu multe aspecte. Simbolic, ziua Dansului. Dansul, una dintre cele şapte arte antice, primordiale, ca expresie materială a muzicii şi a senzualităţii. În vremuri de mult apuse, timpuri care aveau reguli bune, morala mic burgheză, adesea se exclama într-un salon de dans:  “ce bine se potrivesc cei doi tineri, ce frumos dansează împreună!”

Ne puteți urmări și pe Google News

În splendida sa carte, ”Astrology, a fascinating History” apărută în anul 1967, Peter I.H. Naylor descrie un episod interesant din istoria astrologiei din Statele Unite.

Imediat, după război, în State, mase mari de oameni au solicitat consultaţii astrologice. În special tinerii. Milioanele de tineri scăpaţi din masacrele războiului îşi puneau întrebările: “Care este destinul meu, de ce eu am supravieţuit şi alături de mine cel mai bun prieten a murit? De ce? Ce să fac cu viaţa mea? Încotro s-o apuc?”

FBI în State şi serviciile de pe bătrânul continent erau uluite. Trebuie să ştiţi că mulţi astrologi americani erau informatori sau agenți speciali ai serviciilor secrete. Ca şi în Europa. Şi Walt Disney a fost agent special FBI. În acele timpuri era o dovadă de patriotism şi de credinţă faţă de modul de viaţă american. Cred că şi astăzi este la fel!

Pe scurt Edgar Hoover, directorul FBI, are o idee genială: instruieşte toţi astrologii care erau și agenți speciali FBI să-i sfătuiască pe tinerii demobilizaţi să-şi continue studiile şi să facă chiar studii superioare. Astrologii acceptă pentru că sfatul era bun şi nu contravenea principiilor breaslei. Mai mult, lansează o ”modă” așa că și ceilalți astrologi, neregimentați în FBI încep să-și sfătuiască clienții să învețe.

De exemplu, în anul 1946, la New York și împrejurimi, erau circa o mie de astrologi și astroloage. Tariful era de 10$ pentru întocmirea unei teme natale și sfaturi pentru viață și viitor. O consultație dura cam o oră, uneori, când era coadă, mai puțin. Toți, dar toți astrologii din New York, au sfătuit pe cei care i-au consultat, în anul 1946 au fost trei milioane de persoane, să învețe, să-și termine liceul și să facă chiar studii superioare. Acesta era destinul!

Mai mult, guvernul american a oferit mari facilități pentru foștii militari care doreau să învețe, până la suportarea totală a costurilor studiilor. La fel pentru femei. În anul 1950 America se lăuda cu o nouă generație, Greatest Generation devenea Learning Generation. Pe această generație învățată și-a clădit America marile ei succese tehnologice, spațiale, industraiale, medicale, militare, culturale etc etc.

Aşa că America şi-a constituit o clasă de mijloc excelentă, garanţia bunăstării şi a evitat apariția a câteva milioane de Rambo. Şi am încălecat… nu, nu este o poveste, este un adevăr, adevărat!

Aşa cum tinerii americani au considerat acum aproape şaptezeci de ani, astăzi în România se consideră astrologia ca o jucărie nouă! Astrologia trebuie să vă “ghicească viitorul”, pretindeţi domniile voastre. Nimic mai simplu şi eu mă pricep şi încă bine de tot. Să vă spun de câte ori am “ghicit viitorul”? Pentru că recunosc viitorul, când îl văd! Dar chestia asta cu viitorul este doar reclamă, atragerea atenţiei.

Un astrolog adevărat, jurat, nu se ocupă cu aşa ceva (tot timpul) şi nici astrologia nu este făcută pentru “ghicit”.

Nastratin Hogea este revendicat de peste două duzini de națiuni. Persanii, iranienii, sar la bătaie dacă le spui că Nastratin nu a fost unul de al lor. Turcii te bagă la pușcărie, ei au o plăcuță pe o clădire modestă, dar foarte frumoasă, din orașul Konya care arată că acolo a locuit Nastratin Hogea și îl consideră ca o valoare națională. Albanezii jură pe Coran că Nastratin s-a născut la Tirana. Toți se înșeală, Nastratin a locuit în Dobrogea, în Mangalia și a slujit la mica moschee de acolo! Pe mine m-a poreclit Nastratin Hogea, cine altul, decât Corneliu Mănescu, cel care îmi îndruma pașii, pentru umorul meu în relatarea secilor discuții diplomatice.

Ascult epic music, Instrumental Core, Immediate Music și Mark Petrie, TSFH îi știu deja, pe dinafară. Sunt mulțumit și torc ca motanul lui Nastratin Hogea. Da, torc ca motanul lui Nastratin Hogea!

Nu știați că Nastratin a avut un motan, Malus? O frumusețe de pisică portocalie, cu ușoare dungi, abia vizibile, ceva mai închise la culoare. Nastratin îl iubea mult și se juca tot timpul cu el. Pisica este un animal pur, în islam și Profetul a avut o pisică, Musa. Spre nemulțumirea celei de a doua neveste, frumoasa Leila. Prima soție se înecase într-un bazin, o să vă spun pilda, la momentul potrivit. Ei bine, Leila mereu reproșa că motanul, Malus, așa îl chema, lăsa păr pe zestrea ei, frumoasele covoare persane de Tabriz și Yazd și că-și ascute gheruțele pe mobila ei de tek, încrustată cu sidef.

Leila era dintr-o familie foarte bogată și zestrea ei l-a făcut pe Nastratin Hogea om cu stare, cu caftan scump și turban cu nestemată, cum sta bine unui hoge. Ce s-a gândit și s-a socotit Nastratin, a luat din Bazar un inel splendid, de aur cu o nestemată ca Steaua Păstorului, cu banii pe care-i câștigase facând un pariu cu vizirul – altă pildă, pe care dacă mai am zile, o să v-o spun, cu siguranță. S-a dus acasă și a dat inelul cel prețios Leilei spunând: ”Un cadou de la motanul Malus!” Leila și-a pus inelul pe deget, l-a admirat ce frumos era și i-a spus lui Nastratin: ”Iubite soțior, nu vrei să-ți mai iei o pisică?!”

Și iată și altă pildă, după cum spunea Nastratin, niciodata unu fără doi:

Nastratin mergea mereu în Marele Bazar. Nu că ar fi avut ceva de cumpărat, dar în bazar auzeai și vedeai multe. Acolo își avea prăvălia și un astrolog bătrân ca vremea. A trecut Nastratin prin fața lui și l-a salutat ca pe un savant și știutor al Zaoirajah al lui Al-Sabati, filosofia celestă arabă. Astrologul l-a salutat și el cu cuvinte alese și la întrebat: ”Preaînțeleptule hoge, să știi că mult timp m-am întrebat, în ce zodie ești născut?”   ”În zodia Vițelului!”, a răspuns repede Nastratin. Venerabilul astrolog a început să-și pieptene barba lui cea albă și lungă cu degetele, semn de mare mirare și nedumerire. ”Cunosc multe sisteme astrologice, dar niciunul nu are zodia Vițelului, poate te referi la zodia Taurului” a spus astrologul. ”Așa este” a răspuns Nastratin Hogea, ”dar acum jumătate de veac, când m-am născut, era cu siguranță vițel, nu taur!”

Acum vă rog să mă scuzați am primit multe întrebări de la Pierre, prietenul meu de la Paris, care anul acesta este implicat în organizarea ©Le Diner en Blanc, am mai scris eu despre acest pic nic elistist.

Poate o să vă povestesc mâine, sau altădată, factorul speranță este nedeterminist, pentru că, în definitiv, mâine este o altă zi!

Horoscopul lui Dom’ Profesor 13 iunie 2024

 BERBEC  Problemele şi necazurile, posibile, de astăzi sunt generate chiar de Berbecii cei tari în coarne şi sunt de natura şi din cauza grabei şi încăpăţânării tradiţionale a nativilor din zodia în chestiune! Oricum comunicarea este avantajată, aşa că poţi să te propteşti în faţa biroului şefului şi să-i ceri o mărire de salariu. Sau să-i spui cât îi mulţumeşti pentru îndrumările date. Probabil o să alegi a doua variantă. Nu uita că duşmanul tău este curentul. Nu sta în curent şi nu zăbovi peste măsură în spaţii libere! Banii sunt cei pe care îi ai, puţini, dar siguri!

TAUR  Dacă depinde de tine, amână tot ceea ce este important şi mai ales dacă este în legătură cu planurile tale de viitor. Nu amâna şi nu lăsa lucrurile să se rezolve de la sine. Nu se rezolvă! Acordă mai mult timp şi fă eforturi diplomatice ca să placi anturajului. Drumul spre parvenirea socială este pavat cu bunăvoinţă, bunăvoinţă pe care trebuie s-o obţii! Atenţie, mai ales la gât, parte anatomică de natura zodiei. În special pentru nativii din a doua jumătate a zodiei: uită-tă bine la ce cumperi şi cât costă, nu ai credit nelimitat. Dorinţa de schimbare şi marea plictiseală a distopiei sanitare te fac să cheltuieşti prea mult. Limitează cheltuielile la strictul necesar. Seară plăcută!

GEMENI Conjunctura îţi este favorabilă, în special în ceea ce priveşte noile idei, noile proiecte, noile căi de urmat. Trebuie doar să îndrăzneşti, să vrei să reuşeşti şi să nu te laşi doborât! Pentru tine familia este mereu importantă, trecutul te sprijină şi te motivează. Eşti mare amator de istorie şi de istorii. Este vremea muzeelor online şi a volumelor prăfuite, a anticariatelor şi a descoperirilor. Pentru că aceste locuri conţin valori verificate şi în această lume nesigură zodia ta are nevoie de repere sigure, solide. Lasă totul în urma ta spune Mercur, patronul tău celest, începe să trăieşti cu adevărat şi transformă-ţi pasiunea în profesie. Pentru că tu nu poţi să faci ceva dacă nu-ţi place cu adevărat. Nevoia imperioasă de a fi în armonie cu anturajul, cu mediul, cu lumea, te conduce către concluzia că totul are o legătură... legătură care eşti chiar tu!

RAC Trebuie să pui capăt şantajului sentimental la care eşti supus. Ţine la distanţă pe cei care vor să intre cu orice preţ în sufletul tău. Cu blândeţe şi armonie, aşa cum te pricepi mai bine! Astăzi nu trebuie să cheltuieşti nimic. Pagubă curată! Mai bine aruncă cu banii pe fereastră sau taie cardul cu foarfeca, este acelaşi lucru. Totuşi, viaţa pare frumoasă. Nu se întâmplă nimic, deci nu se întâmplă nimic rău! Normalitatea este uneori plată. De astăzi, dacă cauţi un nou prieten, sau o nouă legătură sentimentală, trebuie să insişti. Nu că ar fi o ofertă grozavă, mergem spre o nouă recesiune emoţională, sau nu am ieşit din cea veche, dar un procent dintre Raci pot să aibă noroc. Şi norocul nu are reguli sau mod de întrebuinţare. Ai noroc şi gata!

LEU  Eşti pe cale să începi o nouă etapă, un nou proiect şi ai foarte multe îndoieli, ceea ce te face suspicios. E greu să te concentrezi şi e şi mai greu să faci concesii, cel puţin astăzi! Leii au un supărător obicei de a avea grupa sanguină „0” cea a vânătorilor, sau a mâncătorilor de carne. Normal! Cel puţin un procent mare din zodie, pentru că statisticile se contrazic. Toxinele conţinute de carne trebuie eliminate rapid. De acea astăzi, în special, sunt necesare unele diuretice, gen ceaiuri, sucuri naturale si vitamine, pentru ca organismul tau se luptă cu pierderea de energie.  Nu uita că sănătatea este bunul cel mai de preţ şi că nici o avere nu ţi-o poate da înapoi. Scuze pentru lacto-vegetarieni şi vegani, dar şi ei au nevoie de o detoxifiere, că doar nu sunt îngeri!

FECIOARĂ  Faci mari eforturi ca să păstrezi un climat civilizat, politicos, la serviciu dar şi acasă. Eşti foarte nervos şi tensionat şi nu găseşti motivul. Poate fi de vină magia verii? Mai curând războiul și distopia sanitară... De mai multă vreme doreai un grad mai mare de libertate materială pe care stelele te sprijina să-l obţii prin hărnicie şi cu puţin noroc. Poate este vorba de un câştig neaşteptat, poate o bursă în străinătate, poate un al doilea serviciu, ceea ce pe vremurile astea grele este un prilej de bucurie.

BALANŢĂ  Aparenţele nu înşeală întotdeauna! Astăzi poţi să te bazezi pe prima impresie, pe intuiţie, în dauna logicii. Lumea nu este logică şi iubirea cu atât mai puţin. Trebuie să te bucuri de ce ai! Timpul rezolvă toate neplăcerile. Astăzi nu trebuie să insişti prea mult. Dacă vezi că nu merge, schimbă tactica, sau retrage-te. Nu lăsa lucrurile să ajungă până acolo încât să primeşti un refuz ferm. Amână ca să câştigi mai târziu. Pentru Balanţele născute în prima jumătate a zodiei ziua este foarte schimbătoare. Adică, când te crezi mare şi tare, când îţi plângi de milă pe umărul cui apuci. Ai nevoie de sprijin şi din parte anturajului, a colegilor şi a familiei.

SCORPION  Ai veşti bune, astăzi, care te fac să priveşti viitorul cu optimism. Planurile tale, interesele tale personale, se pot derula cu succes în continuare. Dar, nu pleca la drum lung, mai ales seara! Stai acasă, poate te distrezi mai bine. Poți avea caştig de cauză daca vei adauga şi un zâmbet şi formula: te rog frumos! Cosmosul te informează că planurile pe care le-ai făcut şi le urmăreşti de ceva timp, încep să se materializeze. Nu se ştie de ce, poate din cauze obscure ale conjuncturii astrale, sau pur şi simplu pentru că simţi acest lucru, ei bine, învăţătura devine din nou importantă pentru tine. Fie că este vorba despre o limbă străină, sau un curs de dans online. Destinul te împinge să înveţi ceva nou. Dă-i curs, pentru că soarta ta este formată din deciziile tale, să înveţi ceva nou, niciodată nu a fost rău.

SĂGETĂTOR  Astăzi, unii dintre cei din jur, cei dragi, pretind că eşti zgârcit, că nu eşti generos cu sentimentele, dar tu eşti doar prudent. Pentru că cine s-a fript odată cu ciorba, suflă şi-n iaurt! Adică ai o zi amuzantă cu intrigi, comploturi şi lovituri de teatru, surprize şi ambuscade. Atenţie mare ce rol vrei sa joci! După profilul zodiacal ar trebui să iei rolul doctorului. Nu, nu al doctorului House, acela este prea dur pentru nevoia de armonie, libertate şi spaţii largi - care te caracterizează. O zi bună şi productivă pentru centaurul sentimental din tine. Iţi prieşte orice discuţie la o cafea sau la un ceai şi faci planuri pentru viitor. Prietenii te ajuta astăzi chiar fără să-i baţi la cap. Trebuie doar să le ceri nimicuri, sevicii care nu îi costă!

CAPRICORN  Pe teren, cu realism, la faţa locului poţi să iei deciziile corecte. Adică acasă, dacă ești cu munca la domiciliu. Ai probleme personale şi de familie şi simţi nevoia să le analizezi. Îţi trebuie un sfat bun, o perspectivă obiectivă. Conjunctura de astăzi îţi amplifică intuiţia, dar şi prilejuieşte nişte oferte tentante în domeniul activităţii tale. Evită împrumuturile de bani. Pentru Capricornii născuţi în al doilea decan al zodiei pronosticul este favorabil, mai ales în afirmarea propriei personalităţi. Trebuie să eviţi discuţiile în contradictoriu cu persoanele de sex opus. Nu-ţi face griji, viitorul îţi este favorabil. Pentru nativii născuţi în ultimul decan: în această perioadă poţi să intâlneşti o persoană deosebită şi astfel de întâlniri îţi încălzesc inima şi îţi oferă suficiente rezerve de bună dispoziţie şi optimism.

VĂRSĂTOR  Se pare că se vorbeşte despre tine! Dar, din fericire, în registrul pozitiv. Limitează-te la activităţile de rutină. Astăzi nu trebuie să întreprinzi nimic important, dar evită graba! Astrele favorizează cât de cât pe nativii din primul decan al zodiei. Dacă eşti născut în al doilea decan al zodiei nu trebuie să aştepţi nimic bun din partea celorlalţi, astăzi trebuie să te descurci singur. Al treilea decan are mici sau mai mari probleme cu sănătatea, în special din cauza vremii capricioase.  Atenţie la cumpărături, la termenul de valabilitate. În general se mai face lumină şi pe strada ta şi ai sentimentul că, în fine, zările îţi sunt deschise şi că până la urmă viaţa, aşa cum este ea, este plină de farmec.

PEŞTI  Astăzi eşti greu de "citit", iar anturajul se pierde în presupuneri. La serviciu e o perioadă tensionată, mai ales de bârfe şi vorbe cu două înţelesuri. Nimic foarte important, în aparenţă! Dar, ai oarece probleme de rezolvat, la serviciu, sau la locul tău de activitate. Intelectul este bine aspectat, astăzi cel puţin, aşa încât poţi să te implici în lucruri mai importante care necesită o anumită fineţe a gândirii. A doua parte a zilei este favorabilă vizitelor online, prieteniilor pe rețele, corespondenţei, plimbărilor prin supermarketuri. Pentru cei născuţi în ultimul decan al zodiei configuraţia generală a horoscopului arată o zi favorabilă: câştiguri neaşteptate şi favoruri din partea sexului opus. O veste bună care te face să fii mulţumit, pentru că ţi-a confirmat intuiţia.