Evenimentul Zilei > Actualitate > Infotrafic. Condițiile meteo pun probleme mari șoferilor. Ce drumuri sunt închise
Infotrafic. Condițiile meteo pun probleme mari șoferilor. Ce drumuri sunt închise

Infotrafic. Condițiile meteo pun probleme mari șoferilor. Ce drumuri sunt închise

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în mai multe zone din țară se circulă sub condiții de ceață.

În ceea ce priveşte fluenţa traficului, semnalăm că se circulă în condiţii de ceaţă pe arterele rutiere din multe judeţe ale ţării (Bacău, Botoșani, Brăila, Iași, Galați, Călărași, Ialomița, Ilfov , Neamț, și altele).

Din acest motiv, pentru a preveni evenimentele nedorite, sfătuim conducătorii auto să ruleze cu prudenţă sporită, să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere, să nu efectueze manevre periculoase în trafic şi să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de vehiculele dinainte.

Precizăm că, accesul traficului greu (peste 7,5 tone) dinspre România către Ungaria este întrerupt până astăzi la ora 23.00, cu ocazia unei sărbători legale din țara vecină.

Reamintim că, pentru a permite executarea unor lucrări la partea carosabilă, circulația rutieră pe DN73D va fi întreruptă astăzi, 23 octombrie 2019, în intervalul orar 09.00 – 16.00, pe tronsonul cuprins între intersecția cu DN73 și intersecția cu Strada Valea Neagră din orașul Mioveni (în zona orașului Mioveni, județul Argeș).

Din cauza lucrărilor efectuate la partea carosabilă, sunt impuse mai multe restricţii de circulaţie, astfel:

Până la data de 15.11.2019 se execută lucrări de dislocare a blocurilor de roci instabile de pe versanţi pe DN7 Sibiu – Râmnicu Vâlcea, pe tronsoanele kilometrice 198+300 metri – 200+645 metri şi 201+452 metri – 204, pe raza orașului Călimănești, judeţul Vâlcea. Astfel, între orele 06.00 şi 13.00, se închide circulația în reprize de 15 minute, pentru executarea lucărilor.

Pe sensul către Capitală al autostrăzii A2 Bucureşti – Constanţa, pe tronsonul kilometric 120 – 111, în zona localităţii Perişoru, judeţul Călăraşi, se efectuează lucrări de mentenanţă a părţii carosabile. Din acest motiv, circulaţia este deviată de pe sensul către Bucureşti pe celălalt sens, iar traficul se desfăşoară pe o bandă pentru fiecare direcţie. Măsura este impusă până la data de 15.11.2019.

Pe sensul către litoral al autostrăzii A2 Bucureşti – Constanţa, pe tronsoanele kilometrice 20+500 de metri – 27+200 de metri, în zona localităţii Brăneşti, judeţul Ilfov, şi 64 – 70, între localităţile Lehliu Gară şi Dor Mărunt, judeţul Călăraşi, se efectuează lucrări de întreţinere a părţii carosabile. Din acest motiv, circulaţia este deviată de pe sensul către Constanţa pe celălalt sens, unde traficul se va desfăşura pe câte o bandă pentru fiecare direcţie. Măsura este impusă până în cursul lunii noiembrie.

Traficul feroviar este închis în perioada 23 septembrie 2019 – 23 noiembrie 2019 pe secţia de cale ferată 409, între localităţile Vişeu de Jos şi Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, unde se efectuează lucrări de întreţinere la tunelul din localitatea Runcu, între staţiile CF Leordina şi Valea Vişeului.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.