Cunoscut sub pseudonimul MalwareTech, Marcus Hutchins, de 24 de ani, a cărui arestare în SUA, în vara lui 2017, a zguduit lumea securităţii informatice, este acuzat de a fi creat  un software pentru atacarea sistemului bancar. Cu două luni înaintea arestării sale, Marcus Hutchins era considerat un erou, un tânăr geniu al informaticii. El a ajuns să stopeze periculosul virus WannaCry, care ataca sute de mii de calculatoare în lumea întreagă, paralizând anumite servicii publice şi antreprize. 

Riscă 10 ani de închisoare

Potrivit Zdnet, el a pledat vinovat pentru două acuzaţii, fiecare pasibilă la câte 5 ani de închisoare, iar guvernul a acceptat să renunţe la alţi 8 ani. În 2017 el a fost eliberat pe cauţiune. Arestarea sa a deranjat activităţile ''hackerilor'' care acţionează la limita legalităţii. Într-o declaraţie publicată vineri pe site-ul său de Internet, Hutchins a indicat tuturor că a pledat vinovat în faţa justiţiei americane.

''Regret acţiunile mele şi accept întrega responsabilitate a greşelilor mele'', a scris tânărul geniu care a devenit expert în securitatea cibernetică, în special în lupta împotriva viruşilor şi altor tipuri de malware. ''M-am maturizat şi de atunci mi-am folosit competenţele folosite pozitiv în urmă cu câţiva ani'', a adăugat Marcus Hutchins, cel care riscă închisoare şi amendă. Interpelat mass-media, ministerul american de Justiţie n-a dorit să comenteze situaţia informaticianului geniu.

 

Te-ar putea interesa și: