InfoCons, alertă cu privire la peşte. La ce trebuie să vă uitați cu atenţie înainte de a-l cumpăra

InfoCons, alertă cu privire la peşte. La ce trebuie să vă uitați cu atenţie înainte de a-l cumpăra Sursa foto: Freshful

InfoCons, Organizația pentru Protecția Consumatorilor, a transmis un avertisment cu privire la ce trebuie să fie atenți consumatorii atunci când achiziționează pește sau produse din pește.

InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu câteva informații utile de care ar fi bine să se ţină cont. Iar pentru a fi foarte siguri atunci când decidem să cumpărăm pește, InfoCons vine în sprijinul nostru cu aplicația gratuită InfoCons, unde se poate scana codul de bare de pe conservele de peste şi așa se poate afla rapid ce urmează să mâncăm.

InfoCons.: Produsele din pește trebuie verificate cu atenție înainte de a fi cumpărate

Potrivit comunicatului, clienții care achiziționează pește trebuie să acorde o atenție sporită aspectului produsului pentru a stabili gradul de prospețime. Semnele neconformității produselor sunt suprafața lipicioasă, deshidratată, cu pete de mucegai, gust și miros modificate. „Nu cumpărați pește sau produse din pește, dacă aveți suspiciuni privind gradul de prospețime”, avertizează cei de la InfoCons.

Produsele pescărești trebuie păstrate la o temperatură optimă, apropiată de punctul de topire al gheții și trebuie acoperite cu gheață. „Nu achiziționați produse pescărești congelate care au un strat gros de gheață ori a căror glazură de gheață este discontinuă, netransparentă și cu un aspect murdar”, mai spun cei de la InfoCons.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ar putea fi o imagine cu mâncare şi text care spune „La ce trebune să fim atenți când achiziÈionăm pește și produse din peÈte? Scanează conservele de pește cu Aplicația Gratuită InfoCons! Află ce mănânci! llo I0 InfoCons® protectia-consumatorilor.ro”

La ce trebuie să fim foarte atenţi atunci când dorim să cumpărăm peşte

În primul rând trebuie să ne uităm dacă produsele din peşte au eticheta pe cutiile de conserve, iar bonul fiscal va fi păstrat pentru a fi folosit în cazul unei reclamații.

„Pentru produsele pescărești care sunt preparate – fileuri, rondele, trunchiuri de pește etc., atenția trebuie îndreptată către culoarea, fermitatea și mirosul acestora.

Produsele pescărești preparate care prezintă un miros și un aspect modificat nu trebuie expuse și comercializate.

Icrele de pește neprelucrate trebuie să aibă un aspect uniform și o culoare specific speciei de pește de la care provin. Produsele pescărești afumate trebuie să prezinte un aspect uniform, un gust și miros de afumat”, se mai arată în comunicat InfoCons, Organizația pentru Protecția Consumatorilor.