Indienii mai vor o fabrică de medicamente în România

Indienii mai vor o fabrică de medicamente în România

Producătorul indian de medicamente Glenmark Pharmaceutical este interesat de achiziţia unui producător de medicamente din România, după ce a demarat extinderea în Europa Centrală prin cumpărarea unei fabrici în Cehia.

Un alt producător indian de medicamente, Ranbaxy, a cumpărat în urmă cu doi ani compania românească Terapia. „Vrem un producător de medicamente cu venituri între 2 şi 25 de milioane de euro. E mai facil să achiziţionezi o companie care deja a investit în producţie, decât să investeşti de la zero“, a declarat ieri Mariana Wencz, directorul general al Glenmark în România.   Se lansează pe neuro şi cardio Compania va lansa din septembrie două tipuri de medicamente pe piaţa românească, pe segmentele de neuropsihiatrie şi cardiovascular, importate de la fabrica grupului din Cehia. În total, firma şi-a propus să lanseze patru produse până în martie anul viitor. Glenmark intenţionează să încheie contracte de colaborare cu producători români, care ar putea implica şi producerea sub licenţă a anumitor produse.

Compania are în prezent trei angajaţi şi şi-a planificat ca până în 2012 să angajeze 100 de persoane pe vânzări. Conform Marianei Wencz, sistemul de prescriere a medicamentelor se va schimba de la 1 iunie, astfel încât medicii vor putea prescrie şi produse de brand, ceea ce va duce la o creştere a pieţei de profil. De aici şi necesitatea de a avea forţă de vânzări. Compania indiană are ca obiectiv ca până în 2012 sa obţină venituri nete totale de până la 50 de milioane lei.

Ne puteți urmări și pe Google News