Evenimentul Zilei > EVZ Special > India este pe buza prăpastiei, Medicii, la un pas de a fi linșați de rudele victimelor COVID-19
India este pe buza prăpastiei, Medicii, la un pas de a fi linșați de rudele victimelor COVID-19

India este pe buza prăpastiei, Medicii, la un pas de a fi linșați de rudele victimelor COVID-19

Criza sanitară de proporții din India este dublată de neîncrederea populației în personalul medical. Țara vecină, Pakistan, se teme de o criză similară, dar și de tulpina indiană, extrem de periculoasă.

Rudele îndurerate ale morților din cauza noului coronavirus atacă medicii indieni care nu au putut salva victimele.  Practic sistemul medical se prăbușește sub presiunea valului doi al pandemiei. Potrivit presei internaționale, și țara vecină, Pakistan, se teme că al doilea val al pandemiei va fi „mortal și mai contagios”.

India este aproape de colaps. Atacurile și agresiunile sunt de neoprit

Medicii din India sunt atacați cu agresivitate de familiile victimelor COVID-19. Furia cetăţenilor indieni este în creştere, mai ales că sistemul de sănătate din ţară pare în pragul colapsului, sub presiunea efectelor devastatoare ale pandemiei. De exemplu marți, în Delhi, într-o filmare suprinsă de camerele de supraveghere se poate observa un grup de bărbați atacând medici și agenți de securitate cu un băț mare din lemn, după ce ruda lor în vârstă de 67 de ani a murit în sala de așteptare, deoarece nu mai erau disponibile paturi la ATI.

Un reprezentant al spitalului Apollo, unde a avut loc atacul, a declarat că mai mulţi medici au fost răniți în luptă, dar au trebuit să revină imediat la serviciu din cauza numărului mare de pacienți care au nevoie de tratament, informează DailyMail.

Între timp, o altă filmare făcută săptămâna trecută a arătat cum dr. Siddhant Totla (25 ani) a fost lovit cu pumnii și cu picioarele de rudele unui bărbat de 65 de ani care a murit de COVID-19. India a înregistrat un nou record mondial de cazuri noi de infecție în ultimele 24 de ore.

Pakistanul se teme de replicarea crizei din India și de tulpina indiană

Pe fondul avertismentelor că acest nou val este generat de o variantă „mult mai infecțioasă și probabil mai mortală”, medicii și politicienii din țara vecină, Pakistan, se tem acum că ei ar putea fi la rând.

„Este evident că ne îndreptăm spre situația cu care se confruntă India astăzi”, a declarat marți dr. Muhammad Suhail de la spitalul Hayatabad’s Medical Complex. „Pakistanul și India împărtășesc probleme similare. Oamenii din ambele țări nu respectă măsurile de precauție”, a explicat acesta pentru The Telegraph.

Oficial, Pakistanul nu are cazuri ale tulpinii indiene, însă autoritățile sunt foarte îngrijorate. Au decretat noi restricții săptămâna trecută, iar săptămâna în curs au recurs la armată pentru a le pune în aplicare. Soldați cu arme au mărșăluit alături de poliție pe străzile din Lahore, la doar 25 kilometri de graniță, marți. Aceștia au supravegheat cu srictețe ca purtarea măștii sau intrarea în case după ora 17 să fie respectate.

Sursa: Daily Mail

Citește și „Iadul pe Pământ”: Oamenii își ard morții de Covid în grădini. Imagini de nedescris. Video

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.