“Independentul" Mocanu, Vanghelie de Buzău: Autosuspendat, nu demisionar din PSD!

“Independentul" Mocanu, Vanghelie de Buzău: Autosuspendat, nu demisionar din PSD!

Actualul preşedinte al CJ Buzău, Victor Mocanu, mai nou candidat independent pentru încă un mandat, nu a demisionat aşa cum anunţase, miercuri, ci ar fi preferat metoda folosită în trecut şi de colegul Marian Vanghelie: autosuspendarea din PSD şi, probabil, revenirea în sânul partidului după alegerile locale. Astfel, nici PSD Buzău nu poate fi acuzat că încalcă protocolul USL cu liberalii, care nu le rămâne decât să meargă mai departe în alegeri cu un sprijin mai mult discutabil din partea social-democraţilor pentru candidatul USL, Cristian Bîgiu.

Liderul PSD Buzău, Constantin Boşcodeală a anunţat astăzi că Mocanu “nu a demisionat, ci s-a autosuspendat din PSD".

“Este o procedură exactă din statutul partidului nostru, o procedură clară de autosuspendare pe perioada când doreşte să ocupe o funcţie din altă postură decât de candidat al partidului", a mai explicat liderul social-democraţilor buzoieni.

Preşedintele CJ Buzău, Victor Mocanu, a precizat , la rândul său, că ‘este vorba de articolul 28 din statutul partidului".

Ne puteți urmări și pe Google News

“În cerere n-am scris decât că plec din PSD. Nu am scris nici perioada de autosuspendare, aceasta urmând să fie stabilită ulterior", s-a justificat Mocanu, după ce, cu doar cu o zi înainte, îşi anunţa demisia din PSD. Boşcodeală a subliniat că social-democraţii îşi menţin sprijinul pentru Victor Mocanu, candidat independent la alegerile din luna iunie.

“Nici nu se discută altfel, îl vom sprijini pe Victor Mocanu, acest lucru a fost stabilit în Consiliul judeţean PSD şi nu există o altă alternativă", a declarat Boşcodeală, spulberând orice posibilitate de susţinere a candidaturii liberalului Bîgiu.

Pe hârtie, USL a desemnat la Buzău drept candidat la CJ pe senatorul PNL Cristi Bâgiu, iar la primăria municipiului Buzău pe social-democratul Constantin Boşcodeală.