Evenimentul Zilei > Actualitate > Incredibil: De ce au murit pacienții de la Săpoca! Nu te-ai fi așteptat, dar doctorii…
Incredibil: De ce au murit pacienții de la Săpoca! Nu te-ai fi așteptat, dar doctorii…

Incredibil: De ce au murit pacienții de la Săpoca! Nu te-ai fi așteptat, dar doctorii…

Apar informații cutremurătoare în cazul măcelului care a avut loc sâmbătă noapte la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca, Buzău.

Din primele declarații făcute publice se pare că pacienții omorâți de colegul de salon, dormeau în momentul când aceștia au comis atacul deosebit de grav. Ei nu au avut nicio șansă de a se apăra pentru că erau sedați, potrivit informațiilor apărute la Antena3.

Conform datelor oferite de minister, în urma agresiunii, au fost 13 victime: patru pacienţi au decedat (trei au decedat pe loc, iar unul după ce a fost transportat la UPU Spitalul Judeţean Buzău), trei pacienţi sunt răniţi cu traumatisme cranio-cerebrale majore şi şase pacienţi au traumatisme cranio-cerebrale/faciale minore.

„În prezent, dintre pacienţii care au fost răniţi, trei pacienţi (doi bărbaţi şi o femeie) cu traumatisme craniene severe se află internaţi la UPU Spitalul Judeţean Buzău. Unul dintre bărbaţi va fi transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca Bucureşti, ceilalţi rămânând internaţi deocamdată la Buzău. Cei şase pacienţi care au traumatisme craniene minore şi faciale vor rămâne deocamdată în UPU Buzău”, se arată în comunicat.

Sursa citată mai menţionează că în tura din noaptea de sâmbătă spre duminică, „în pavilionul în care s-a întâmplat tragedia au fost un medic şi şapte asistenţi, trei infirmiere şi doi muncitori pentru supraveghere bolnavi psihici periculoşi”.

„Managerul unităţii medicale a declarat că agresorul era internat pentru probleme cu alcoolul şi a lovit victimele fără ca acestea să apuce să ceară ajutor. Ultima victimă care a fost rănită s-a trezit şi a reuşit să alerteze personalul medical”, se mai arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.