Rezidenţii din Venezuela ar putea fi în curând forţaţi să-şi scaneze degetele dacă vor să cumpere pâine!
Preşedintele neo-marxist, Nicolas Maduro, a cerut implementarea unui sistem de scanare a amprentelor în magazinele din Venezuela. Sistemul ”anti-fraudă”, aşa cum l-a denumit Maduro, ar trebui să-i oprească pe oameni să cumpere prea mult dintr-un singur produs, fiind asemănător cu sistemul de scanare a amprentelor folosit la vot.

Ar putea fi implementat

Potrivit yahoo.com, de când au fost introduse reforme marxiste, sub preşedintele Hugo Chavez, Venezuela suferă crize economice dure. Inflaţia este scăpată de sub control, iar piaţa neagră de produse înfloreşte, în timp de produse de bază, precum hârtia igienică, uleiul şi zahărul, au dispărut de pe rafturi.
Maduro nu a precizat când va intra în vigoare sistemul, dar oficialii administraţiei sugerează că ar putea fi implementat până în decembrie sau ianuarie.
Mişcarea a fost întâmpinată cu scepticism. Criticii susţin că noul sistem este acelaşi lucru cu sistemul de raţii, reprezentând o încălcare a drepturilor omului. Alţii cred că rafturile goale din ţara socialistă sud-americană mai pot fi umplute numai printr-o reformă completă a economiei.