Evenimentul Zilei > Sport > Incredibil ce a ajuns să facă Boris Becker pentru bani. E speriat de perspectiva închisorii
Incredibil ce a ajuns să facă Boris Becker pentru bani. E speriat de perspectiva închisorii

Incredibil ce a ajuns să facă Boris Becker pentru bani. E speriat de perspectiva închisorii

Se află într-o situație financiară dezastruoasă și are probleme cu legea.

Problemele financiare pe care le are Boris Becker sunt fără sfârșit. Criza financiară a unuia dintre cei mai mari tenismeni din istorie s-a acutizat în ultimii ani, iar acum riscă să ajungă după gratii. El este acuzat că a ascuns câteva bunuri, printre care un apartament deținut în  Chelsea (Londra), două proprietăți în țara natală, Germania și și 1,2 milioane de lire sterline în numerar.

Înalta Curte din Marea Britanie a impus restricții asupra finanțelor câștigate de Boris Becker pentru următorii 11 ani, deoarece Fiscul și-a exprimat îngrijorarea cu privire la tranzacțiile „nedezvăluite”, conform siteului retetesivedete.ro.

Asupra lui Becker planează 19 capete de acuzare și riscă până la șapte ani de închisoare în cazul în care va fi găsit vinovat. „Sunt frapată de faptul că este pretinsă minciuna, nu doar o dată sau de două ori, dar răspândită pe mai multe luni. Asta îmi oferă serioase rezerve cu privire la un om, chiar dacă poate acesta are un bun caracter.

Vă propun urmărirea GPS, într-o zonă largă a Londrei. Este cetățean neamț, iar Germania nu își extrădează cetățenii. Este o celebritate internațională. În extrem, ar fi ridicol să meargă în Germania sau în altă parte pentru a evita obligațiile sale față de instanță”, a declarat magistratul șef Emma Arbuthnot.

În aceste condiții, Becker a ajuns să vândă fanilor mesaje video. Pe platforma Cameo, în schimbul a 166 de lire sterline, adică 181,56 euro. Germanul a fost surprins de jurnaliștii de la tabloidul The Sun, în timp ce transmitea un astfel de mesaj. S-a întâmplat într-un restaurant din cartierul londonez Mayfair.

Cel car el-a ajutat în acest demers este chiar fondatorul platformei on-line, Martin Blencow. „Abia aștept”, ar fi spus fostul sportiv atunci când a auzit despre această oportunitate. Altfel, el i-a rugat pe fani să-i trimită mesaje în schimbul a 16 lire sterline. Boxerul Floyd Mayweather a intrat și el pe platformă, dar doar pentru a demonstra că poate încasa 999 de dolari pentru un mesaj video.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.