Evenimentul Zilei > Actualitate > Inconștiența unei tinere de 20 de ani. A condus mașina cu patru copii agățați de barele de pe capotă. Foto
Inconștiența unei tinere de 20 de ani. A condus mașina cu patru copii agățați de barele de pe capotă. Foto

Inconștiența unei tinere de 20 de ani. A condus mașina cu patru copii agățați de barele de pe capotă. Foto

Un caz șocant s-a înregistrat vineri pe un drum public din comuna Zvoriștea din Județul Suceava. O femeie în vârstă de 20 de ani din localitate a fost amendată după ce a transportat cu mașina patru copii pe suporturile exterioare ale SUV-ului pe care îl conducea.

Inconștiența unei tinere de 20 de ani. Poate cazul ar fi trecut neobservat dacă un participant la trafic nu ar fi fotografiat și făcut public respectiva cascadorie.

„Un șofer inconștient și-a umplut mașina de elevi, unii dintre ei în afara autoturismului, și a plecat să-i ducă acasă. Fotografiile au fost postate pe rețeaua de socializare Facebook de pe contul Mugurel Mugurel, scrie monitorulsv.ro. Acestea sunt însoțite de comentariul: „Astăzi, în jurul orei 13.00, Zvoriştea (Buda) Domnul șofer a umplut mașina cu copii din fața școlii, inclusiv 4 atârnați de mașină, conducând cu 60 km/ora chiar peste…  Cat de inconștient poate fi…”?!

Femeia a fost amendată pentru actul inconștient

Conform IPJ Suceava, polițiștii s-au autosesizat după ce în spațiul public au apărut fotografii care prezentau o mașină care transporta 4 copii pe părțile laterale exterioare ale caroseriei.

Polițiștii au stabilit că mașina a fost condusă pe raza comunei Zvoriștea de o femeie de 20 de ani din localitate.

„Aceasta a preluat-o pe sora sa de la școală și pe alți trei colegi. La plecarea de pe loc pe barele metalice exterioare poziționându-se alți 4 minori. Femeia a rulat în acest fel câțiva zeci de metri, ulterior oprind vehiculul și solicitându-le celor 4 minori să coboare”, a transmis IPJ Suceava, scrie Digi24.

Polițiștii au audiat-o pe femeie, dar și pe părinții copiilor implicați. Aceștia au fost avertizați și instruiți cu privire la pericolele generate de acest tip de comportament, iar femeia a fost amendată cu 1.160 lei pentru încălcarea legislatiei rutiere, respectiv pentru transportul persoanelor în afara caroseriei.

Polițiștii continuă verificările cu privire la alte aspecte prevăzute de lege privind punerea în pericol a vieții sau sănătății copiilor respectivi.

Legea prevede foarte clar că este interzis ca șoferul să transporte în autovehicul mai multe persoane decât numărul de locuri stabilite în certificatul de înmatriculare sau de înregistrare. Cu atât mai mult în afara habitaclului autovehiculului.