Cu cinci zile înainte de începerea inițială, 29 februarie, Liga cu 12 echipe a fost amânată, dar Coreea de Sud este acum printre primele țări care a ţinut virusul sub control şi îşi permite să redeschidă sezonul.

În conformitate cu liniile directoare ale distanțării sociale impuse de guvernul coreean, meciurile din sezonul de început vor fi jucate fără fani. Echipele vor juca 27 de meciuri, în scădere de la 38.

Fotbaliștii n-au voie să scuipe, să-şi dea mâna și nici să vorbească între ei. De asemenea, antrenorii vor fi obligați să poarte măști pe toată durata partidei.

Avantaje economice: Federația de la Seul a anunțat că a vândut drepturile TV pentru K-League în 10 țări

Dacă se constată că vreun jucător sau membru al personalului antrenor este infectat cu virusul în timpul sezonului, echipa sa nu va juca un alt meci cel puțin în următoarele două săptămâni. Dar, odată cu îmbunătățirea situației, liga a spus că cluburile vor avea voie să joace meciuri de antrenament între ele.

Şi Organizația de baseball din Coreea (KBO) a anunțat marți că sezonul regulat 2020 va începe pe 5 mai, după ce a fost amânată, informerază straitstimes.

Centrele de control și prevenire a bolilor din Coreea (KCDC), au raportat vineri doar șase cazuri noi, cel mai mic număr de la vârf de 909 din 28 februarie.

Fără noi morți, numărul de victime a rămas la 240, iar autoritățile speră că, în zilele următoare, cazurile noi vor scădea la zero. Infecțiile înregistrate  în total sunt de 10.708 în țara cu aproape 52 de milioane de oameni.