Evenimentul Zilei > Actualitate > Încep înscrierile pentru #CeaMaiTareVară19
Încep înscrierile pentru #CeaMaiTareVară19

Încep înscrierile pentru #CeaMaiTareVară19

Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT) anunță liceenii că se pot înscrie în West Summer University (WSU) 2019, proiect realizat în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara (UVT). Proiectul selectează 300 de participanți din țară și din Republica Moldova, elevi ai clasei a XI-a, oferindu-le experiența vieții de student, pe durata a două săptămâni din timpul vacanței de vară. Elevii vor avea ocazia să studieze la una dintre cele 11 facultăți din cadrul Universității de Vest din Timișoara, dar și să se distreze studențește.

”Obiectivele proiectului sunt diminuarea ratei abandonului școlar și informarea elevilor indeciși în privința facultății ce doresc să o urmeze, prin facilitarea informațiilor în legătură cu programa facultăților din cadrul Universității de Vest din Timișoara și prezentarea mediului universitar pe perioada a două săptămâni, transmit organizatorii. Elevii pot alege una dintre cele 11 facultăți ale Universității de Vest din Timișoara, adică Facultatea de Arte și Design, Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie, Facultatea de Drept, Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, Facultatea de Educație Fizică și Sport, Facultatea de Fizică, Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, Facultatea de Matematică și Informatică, Facultatea de Muzică și Teatru, Facultatea de Sociologie și Psihologie, Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării. Pe lângă acestea, WSU vă pregătește și o serie de activități informale, diverse jocuri de cunoaștere, activități sociale, workshop-uri, un tur al orașului și o deplasare în stațiunea Straja din județul Hunedoara după terminarea celor două săptămâni ale proiectului propriu-zis.

Formularul de înscriere este disponibil aici: http://wsu.ro/ iar noutățile vor fi postate pe pagina de Facebook WestSummerUniversity sau pe Instagram westsummeruniversity . ,,Deoarece an de an observăm o scădere a numărului de studenți în universitățile din România, de 8 ediții și îndreptându-ne spre a 9-a, încercăm să le oferim elevilor experiența vieții de student. Prin acest proiect ne propunem să îi ajutăm să ia decizia de a urma cursuri universitare după finalizarea liceului și posibilitatea alegerii uneia dintre cele 11 facultăți din cadrul UVT. În fiecare an, cu mai mult de 50% dintre foștii participanți ne întâlnim la admitere iar, cu aproximativ 40% devenim colegi de Facultate, Universitate, colegi de OSUT. Cel mai important lucru pentru noi este faptul că fiecare persoană, care pleacă de aici, ne demonstrează că WSU este o amintire care va rămâne întipărită în minte toată viața. WSU este mai mult decât o simulare a activității studențești, este proiectul care leagă prietenii pe vecie și face generația de elevi să iasă din zona lor de confort, pregătind pentru ei 2 săptămâni pe care nu le vor uita niciodată”, mai spun reprezentanții OSUT.