Evenimentul Zilei > Social > Incendiu periculos: O ambulanță care se îndrepta spre un caz medical a luat foc pe stradă! FOTO
Incendiu periculos: O ambulanță care se îndrepta spre un caz medical a luat foc pe stradă! FOTO

Incendiu periculos: O ambulanță care se îndrepta spre un caz medical a luat foc pe stradă! FOTO

O ambulanță a luat foc luni dimineață, 15 noiembrie, în județul Suceava, în timp ce se afla într-o operațiune medicală. Personalul sanitar trebuia să se îndrepte spre un caz medical, însă în cabina conducătorului autoturismului a izbucnit un incendiu. Autoritățile au oferit ultimele informații cu privire la starea persoanelor aflate în ambulanță.

O nouă tragedie pe străzile din România. De această dată, incidentul a avut loc în localitatea Spătărești din județul Suceava și a implicat o ambulanță cu o echipă medicală, care se deplasa spre un caz medical din Valu Moldovei. Un pompier din cadrul ISU Suceava, care mergea spre locuința părinților săi din comună, a fost primul care a observat fumul.

O ambulanță a luat foc în Suceava

Pompierul Lucian Grădinaru conducea în spatele ambulanței SAJ când a remarcat fum ieșind din autosanitară și a simțit miros de plastic ars. El a fost cel care a semnalat situația. „Ambulanța a oprit pe partea dreaptă a drumului și colegul nostru i-a urmat manevra. A ieșit din mașină și s-a dus imediat să ajute echipajul SAJ”, au transmis reprezentanții ISU Suceava.

Șoferul ambulanței care se afla în misiune medicală a stins flăcările cu ajutorul unui stingător. Pompierul Lucian Grădinaru împreună cu asistentul SAJ au evacuat buteliile de oxigen și echipamentele medicale din interiorul autosanitarei. Potrivit autorităților, flăcările au fost stinse în faza lor incipientă astfel încât componentele autoturismului nu au fost afectate de incendiu.

sursă: ISU Suceava

Motivul izbucnirii incendiului

Nu a fost raportată nicio victimă umană a incidentului de luni dimineață. Potrivit informațiilor comunicate de ISU Suceava, flăcările au izbucnit la nivelul tabloului de siguranțe aflat în cabina șoferului autosanitarei.

La fața locului s-au deplasat și alte trei echipaje ale pompierilor militari cu două autospeciale pentru stingere și o ambulanță SMURD pentru a se asigura că flăcările au fost lichidate și nu există pericolul declanșării unui alt incendiu.

Cazul medical spre care se deplasa ambulanța la nivelul căreia a avut loc incendiul, din localitatea Dumbrăvița, Valu Moldovei, a fost preluat de către ambulanța SMURD care s-a deplasat la locul incendiului.