Un incendiu a izbucnit, vineri dimineaţă, la o autocisternă care transporta carburant, pe autostrada A1, în județul Argeș, după cum a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş. Autovehiculul a luat foc pe Autostrada A1 în dimineața zilei de vineri, jurul orei 6.30, conform informațiilor primite din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș.

Potrivit primelor informații transmise de pompieri, cisterna transporta în jur de 30 de tone de motorină și benzină pentru aprovizionarea unor stații. Evenimentul a fost localizat de lucrătorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, care au preluat apelul de urgență, la km. 97, pe sensul de mers București – Pitești. Pompierii din cadrul ISU Argeș au intervenit cu trei autospeciale de stingere a incendiului, un echipaj SMURD și un echipaj de tip CBRN. Din fericire nu au fost înregistrate victime, în urma acestui eveniment.

„Au intervenit pompierii cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un echipaj SMURD şi un echipaj CBRN. (… ) Cisterna transporta 30 de tone de motorină şi benzină”, au precizat reprezentanții ISU Argeş, în cadrul unei comunicări pentru presă.

Incendiul de la cisterna cu carburanți a fost lichidat de pompierii care au intervenit de urgență, iar cauza urmează să fie stabilită.

Traficul a fost restricționat pe autostrada A1

Centrul Infotrafic, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, a anunțat că incendiul de pe Autostrada A 1 a izbucnit la una din roțile cisternei de carburanți. Aceasta a rămas imobilizată pe autostradă, iar din această cauză, pe parcursul intervenției pompierilor, traficul a fost restricționat pe banda 1 de mers.

„Din cauza unei autocisterne rămase imobilizate pe suprafaţa de rulare (incendiu la o roată), pe sensul către Piteşti al autostrăzii A1 Bucureşti – Piteşti, la kilometrul 101 (Oarja, judeţul Argeş), circulaţia este restricţionată pe banda unu”, a informat Centrul Infotrafic al Poliției Române, pentru șoferii aflați în trafic pe autostrada A1.