Evenimentul Zilei > Actualitate > Incendiu la un bloc cu 10 etaje din România! Intervenție în forță a pompierilor
Incendiu la un bloc cu 10 etaje din România! Intervenție în forță a pompierilor

Incendiu la un bloc cu 10 etaje din România! Intervenție în forță a pompierilor

Marți dimineață, un incendiu a izbucnit într-un bloc cu 10 etaje din Craiova. Potrivit declarațiilor oficiale, flăcările au izbucnit la toboganul de gunoi al imobilului, la etajul șase. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, iar locatarii s-au evacuat singuri.

La primele ore ale dimineții, un incendiu a izbucnit la un bloc cu 10 etaje aflat pe Calea Bucureşti, Craiova. Potrivit ISU Dolj, echipele de pompieri au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru a lichida incendiul. Flăcările au izbucnit la etajul al șaselea, la toboganul pentru deșeuri.

„La faţa locului se intervine cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare, o ambulanţă SMURD şi două ambulanţe SAJ. Este degajare mare de fum, cauzată de arderea resturilor menajere pe ghena de gunoi a unui bloc cu 10 etaje. Până în acest moment nu sunt victime”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, Florin Cocoşilă.

Locatarii blocului au reușit să se evacueze singuri. Nicio persoană nu a solicitat ajutor medical, iar echipe compuse din polițiști și jandarmi au mers la fiecare apartament din imobil pentru a verifica dacă vreunul din locatari are nevoie de ajutor.

Echipele de pompieri sosite la fața locului au lichidat repede incendiul.

Incendiu la un spitalul de psihiatrie din Gătaia. A fost activat planul roșu de intervenție

Un incident care putea provoca multe victime a avut loc marți dimineață la spitalul de psihiatrie din Gătaia, județul Timiș. Unul dintre pacienți a dat foc unei saltele, iar autoritățile au fost nevoite să activeze planul roșu de intervenție. Conform informațiilor oficiale, 41 de persoane, pacienți și personal medical, au fost evacuate.

Pentru a lichida incendiul, 48 de pompieri cu mai multe autospeciale s-au deplasat la fața locului. Flăcările au fost stinse înainte ca aceștia să ajungă la spital și nu a fost înregistrată nicio victimă.

Reprezentanții spitalului susțin că un pacient a introdus o brichetă în salonul izolator și a dat foc saltelei. Este al doilea incendiu care are loc în acest an la spitalul de psihiatrie din Gătaia. La începutul acestui an, un salon a luat foc din cauza unui pacient care a insistat să fumeze în salon.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.