Un incendiu puternic, care se întinde pe patru-cinci kilometri, a izbucnit, luni dimineaţă, la o lizieră de pădure din zona localităţilor Brăeşti, Ruginoasa şi Goideşti, peste 50 de pompieri ai ISU Buzău şi voluntari fiind mobilizaţi pentru stingerea focului, însă zona este greu accesibilă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, Vasile Prahoveanu, focul se manifestă pe o suprafaţă de patru-cinci kilometri, pentru localizarea şi stingerea flăcărilor fiind mobilizaţi peste 50 de pompieri de la ISU, dar şi pompieri voluntari de la Ocolul Silvic Pârscov şi voluntari de la Brăeşti, transmite corespondentul Mediafax.

Doar o parte dintre pompieri intervin însă efectiv pentru stingerea incendiului, ceilalţi fiind pe drum. Zona este foarte accidentată, greu accesibilă, pompierii fiind nevoiţi să parcurgă pe jos un traseu destul de lung, pe parcursul unei ore şi jumătate. Conform sursei citate, incendiul se manifestă într-o pădure mixtă, de foioase şi răşinoase, în vârstă de circa 70 de ani. Vântul bate cu putere, ceea ce alimentează incendiul, pompierii intervenind destul de anevoios cu mături şi lopeţi.

Potrivit lui Prahoveanu, intervenţia se anunţă dificilă şi de lungă durată.