Un incendiu a izbucnit, joi dimineaţă, într-un bloc de locuinţe din municipiul Buzău, la finalul intervenţiei pompierii găsind trupul neînsufleţit al unui bărbat de circa 45 de ani. Incendiul a fost provocat de o ţigară, arată primele cercetări.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, locotenent colonelul George Creţu, incendiul a fost semnalat, joi dimineaţă, într-un bloc situat în zona Unirii a municipiului.

Unul dintre proprietari a anunţat că dintr-un apartament de la etajul 8 iese fum dens.

Pompierii s-au deplasat cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD şi o autoscară metalică. După ce au intrat în apartament, pompierii au constatat că locuinţa este inundată cu fum dens şi gaze toxice şi au descoperit în dreptul băii o victimă: un bărbat de circa 45 de ani.

Bărbatul a fost preluat de paramedicii de la SMURD, care au făcut manevre de resuscitare. În ajutorul acestora a sosit şi un echipaj de la SAJ Buzău însă încercările de a-l readuce la viaţă pe bărbat au fost zadarnice, cel mai probabil acesta murind intoxicat cu fum. 

 

Citește și: