Evenimentul Zilei > International > ÎNTORSĂTURĂ ȘOCANTĂ în cazul INCENDIILOR din GRECIA. Autoritățile au descoperit CINE este de VINĂ
ÎNTORSĂTURĂ ȘOCANTĂ în cazul INCENDIILOR din GRECIA. Autoritățile au descoperit CINE este de VINĂ

ÎNTORSĂTURĂ ȘOCANTĂ în cazul INCENDIILOR din GRECIA. Autoritățile au descoperit CINE este de VINĂ

Autorităţile din Grecia au stabilit care este cauza incendiilor de vegetaţie. Acestea au descoperit cine a „plantat focul” de la care a pornit tot infernul.

Nikos Toska, adjunct al ministrului Apărării de la Atena, a declarat vineri că există indicii şi semne că incendiile devastatoare de vegetaţie din Grecia au fost declanşate intenţionat.

În pofida afirmaţiilor, DAEE a informat că, investigaţia demarată în Daou Pendeli, locul din care s-au răspândit incendiile, arată că, cel mai probabil vina aparţine unui localnic.

Potrivit unei surse, identitatea vinovatului este cunoscută de autorităţi. Acesta ar fi pornit un foc pentru a arde lemn şi crengi.

Aceeaşi sursă susţine că suspectul ar fi încercat să acopere focul cu pietre şi să îl stingă cu apă, scrie Mediafax.

Cu toate acestea, investigaţia a arătat că alte două incendii separate, care au izbucnit luni noaptea pe un drum rural din apropierea oraşului Nea Makri, ar fi fost declanşate intenţionat. Martorii susţin că au observat un indivit care ar fi declanşat cele două incendii.